Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre acull la presentació del projecte BAR-SAT

22 juny 2012 · Noticies

La seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a Móra d’Ebre, ha acollit avui la presentació del projecte Banda Ampla Rural Satèl•lit (BAR-SAT), amb el qual la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d’Empresa i Ocupació, facilita l’accés a la banda ampla a aquells indrets del territori català que no tenen cobertura d’aquest servei per les altres vies disponibles (ADSL, WiMAX o 3G).
El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha presidit l’acte de la presentació, que és la setena d’una sèrie de presentacions comarcals que es duen a terme per explicar a ciutadania i empresariat d’arreu de Catalunya els avantatges que suposa, per als seus negocis i la seva vida quotidiana, poder accedir a la banda ampla. L’explicació del projecte BAR-SAT ha anat a càrrec del director del pla Catalunya Connecta de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Antoni Solé.
El projecte BAR-SAT és una extensió del projecte Banda Ampla Rural inclòs en el pla de desplegament d’infraestructures i serveis de comunicacions electròniques Catalunya Connecta, amb el qual la Generalitat de Catalunya ha dotat de cobertura dels serveis de televisió digital terrestre (TDT), telefonia mòbil i banda ampla els nuclis de població de, com a mínim, més de 50 habitants, i de cobertura de banda ampla i telefonia mòbil tots els polígons industrials de Catalunya.
Amb la posada en marxa d’aquest nou servei, s’assoleix l’objectiu de la universalització de la banda ampla a Catalunya, és a dir, que tots els seus ciutadans, independentment d’on visquin, i les seves empreses, independentment d’on estiguin ubicades, puguin accedir a Internet d’alta velocitat. D’aquesta manera es garanteixen les possibilitats i oportunitats de desenvolupament de ciutadania i empreses i, per tant, la vertebració i cohesió territorial del país.

Des que el projecte es va posar en marxa ja són 698 els usuaris d’arreu del territori català que s’han acollit a la solució satel•lital que proposa el projecte BAR-SAT, dels quals 36 són de la Ribera d’Ebre.
El projecte, que suposa una inversió d’1,8 milions d’euros, està cofinançat a parts iguals per la Generalitat de Catalunya, a través del pla Catalunya Connecta, i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional 2007-2013 (FEDER) i està previst que beneficiï prop de 2.200 usuaris. L’empresa adjudicatària del projecte i, per tant, encarregada de comercialitzar la solució satel•lital, és la companyia Informàtica El Corte Inglés (IECISA).
Sobre el projecte BAR-SAT
La solució d’accés a la banda ampla via satèl•lit que ofereix el projecte BAR-SAT està adreçada a tots aquells ciutadans o empreses que no puguin disposar de cap altre tipus de connexió a la banda ampla, és a dir, que no tenen cobertura o possibilitat de contractar cap xarxa de banda ampla (ADSL, WiMAX, 3G) tant d’operadors privats com de la Generalitat, i que no tenen contractada actualment una connexió de banda ampla via satèl•lit.
Aquest projecte utilitza la tecnologia satèl•lit Tooway™, de la plataforma Eutelsat, que és el primer servei de banda ampla bidireccional via satèl•lit que ofereix unes velocitats i uns costos similars a l’ADSL. Aquesta tecnologia opera mitjançant el satèl•lit Ka-Sat i donarà servei a clients de més de vint països europeus, entre els quals hi ha Alemanya, el Regne Unit, França, Espanya, Itàlia, Suïssa i Irlanda.
El cost de la instal•lació i alta del servei és de 800 euros, dels quals se’n fa càrrec la Generalitat de Catalunya, que és la propietària dels equips instal•lats a través del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI). L’usuari només s’ha de fer càrrec del cost mensual del servei.
Més informació: www.bar-sat.cat i Tel. 900 844 009

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: