Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre signa el conveni amb Benestar Social i Família per impulsar les polítiques de joventut als municipis

14 juny 2012 · Noticies

El Departament de Benestar Social i Família destinarà enguany 130.523 euros als consells comarcals de les Terres de l’Ebre per impulsar polítiques de joventut al territori. En concret, a la comarca de la Ribera d’Ebre es destinen 32.504 euros pel funcionament del Servei Comarcal de Joventut.
El director general de Joventut, Toni Reig, ha signat a Tortosa els convenis amb els presidents i representants dels consells comarcals del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Per part de la Ribera d’Ebre ha signat el conveni el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí.
La concessió d’aquests ajuts seguirà garantint que la comarca de la Ribera d’Ebre disposi d’un Servei Comarcal de Joventut que, sota la direcció d’un responsable, és l’encarregat de dirigir, dissenyar, coordinar i avaluar els programes recollits al Pla Comarcal de Joventut. Aquests plans recullen tots els programes adreçats als joves, i s’elaboren atenent a l’especificitat del territori. Entre d’altres qüestions, permeten oferir assessorament i suport tècnic als ajuntaments i promouen l’elaboració de plans locals de joventut.
En aquest sentit, Toni Reig ha destacat que “els ens locals són la nostra prioritat estratègica per fer efectives les polítiques de joventut”.
Una de les novetats dels convenis signats és que passen a ser anuals, i no biennals com fins ara. “Això permetrà donar una major flexibilitat a l’hora de valorar la tasca efectuada durant l’any de vigència del conveni i ajustar les previsions i condicions de la seva renovació”, ha dit Reig. Benestar Social i Família preveu que 52 municipis de les comarques ebrenques comptin el 2012 amb un Pla Local de Joventut i amb personal de referència per dur a terme aquestes polítiques.
A banda d’aquests convenis, el Departament, a través de la Direcció General de Joventut, subvencionarà als consells comarcals per a la contractació de tècnics compartits de joventut que, entre d’altres qüestions, tenen la tasca de contribuir al foment de l’ocupació entre la gent jove dels diferents municipis als quals atenen.
La Generalitat, a través de la Direcció Generalitat de Joventut, també obrirà la subvenció perquè els consells comarcals puguin desenvolupar el seu Pla d’Actuació Comarcal en matèria de joventut. Aquest pla concreta els projectes que el consell comarcal pretén dur a terme anualment als municipis en el marc del Pla Comarcal de Joventut: assessorament, formació o treball en xarxa, entre d’altres.

Delegació de competències
Els convenis signats representen una delegació de les competències de la Direcció General de Joventut als consells comarcals.
Per una banda, preveuen que els consells comarcals vetllin per a l’acompliment de la normativa sobre matèria d’activitats d’educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys. Per l’altra, significaran una delegació pel que fa a instal·lacions juvenils (cases de colònies, albergs de joventut, granges escola, aules de natura o campaments juvenils). D’aquesta manera, els propis consells comarcals seran els encarregats de gestionar el registre i inspeccionar les instal·lacions juvenils d’acord amb la normativa vigent.
Aquest 2012 el Departament signarà convenis amb els 41 consells comarcals de Catalunya per valor de 1,3 milions d’euros.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: