Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Telecentre de la Ribera d’Ebre celebra el seu 10è aniversari

30 maig 2012 · Noticies

El Telecentre de la Ribera d’Ebre ha celebrat amb un acte institucional el seu desè aniversari, amb la presència i participació del president i consellers del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, els tècnics que fan possible aquest servei, i diversos usuaris d’aquesta instal·lació que ha esdevingut lloc de referència per la formació en les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC) a la comarca.
Durant aquest acte institucional, els responsables tècnics del funcionament del telecentre han fet balanç destacant el compliment dels compromisos inicials pel que fa a l’accés públic a la xarxa, el foment del teletreball, el suport a les 17 seus municipals i ajuntaments de la comarca i la formació. En aquest sentit, s’ha destacat que, des dels seus orígens i fins l’actualitat, el telecentre de la Ribera d’Ebre ha tingut 2.389 alumnes de tots els municipis de la comarca que han participat en els diferents cursos de formació.
A més, s’han explicat els reptes de futur, destacant la necessitat de reforçar la xarxa comarcal de telecentres, la potenciació de l’ús de l’administració electrònica i el suport a la implantació de les TIC a les empreses. També s’ha fet referència a nous projectes de formació especialitzada adreçada als usuaris i als treballadors de les administracions locals, al telecentre com a punt de formació ACTIC (acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació), conegut com el certificat acreditatiu de la competència digital i al projecte Living Labs: e-Administració destinat a fomentar els tràmits administratius on-line.
El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha destacat que “la trajectòria dels darrers anys del telecentre demostra que aquest servei ha canviat la manera d’entendre les TIC a la comarca”. Segons Jardí, aquest servei “és patrimoni de tots”. El president comarcal també ha anunciat que la qualitat del treball dels professionals del telecentre ha merescut recentment el reconeixement del Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) que ha aprovat el lliurament de 5.000 euros addicionals al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre en reconeixement de la tasca d’implantació i ús dels serveis d’administració electrònica.
Finalment, Jordi Jardí ha fet un reconeixement als tècnics informàtics del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per la “seva feina exemplar”, reconeguda arreu de Catalunya i, de manera especial, per l’AOC i per la direcció general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: