Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre aprova els convenis amb Ensenyament i Joventut i el contracte programa de Serveis Socials

30 maig 2012 · Noticies

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat per unanimitat els convenis amb diferents departaments de la Generalitat de Catalunya. Concretament s’ha aprovat l’addenda al conveni entre el Departament d’Ensenyament i l’ens comarcal per a la delegació de competències quant a la gestió del servei de transport escolar i per a la gestió del servei escolar de menjador i altres prestacions en matèria d’ensenyament, per al curs 2011-2012. Aquest conveni preveu la transferència al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre de 1.513.272,42 euros que es distribuiran entre un total de 851 alumnes dels diversos nivells educatius de la comarca, seguint els paràmetres establerts per les bases de concessió corresponents.
El ple també ha aprovat el conveni de col·laboració de l’ens comarcal amb la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Benestar Social i Família, en matèria de polítiques de joventut. Aquest conveni fa possible el funcionament del servei comarcal de Joventut i totes les activitats que desenvolupa, amb una aportació de 32.504 euros per part de la Direcció General de Joventut.
A més, el ple ha ratificat el decret de presidència que aprova el contracte programa per al 2012-2015 per a la coordinació, la cooperació i la col·laboració entre el Departament de Benestar Social i Família i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre en matèria de serveis socials, altres programes relatius al benestar social i polítiques d’igualtat. El contracte programa garanteix el finançament i la prestació dels serveis socials bàsics a la comarca i el Departament aportarà aquest any 2012 la quantitat de 853.803,32 euros, una aportació que representa el 75% del cost del servei. El 25% restant es cobreix amb les aportacions del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, els ajuntaments de la comarca i els particulars beneficiaris del servei amb la fórmula del copagament de serveis.
El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha explicat que “quan va començar la legislatura teníem el compromís d’ajustar al màxim els pressupostos a la realitat del moment però amb el compromís de que no tocaríem res que afectés les persones. Avui és una prova de que això és així perquè els tres convenis s’han signat amb les mateixes quantitats que els anys anteriors”. Jardí també ha destacat que l’àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre “és la més eficient de les Terres de l’Ebre” i “un model a imitar”. De fet, segons Jordi Jardí, altres comarques s’han interessat per la manera de treballar dels tècnics dels serveis socials comarcals.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: