Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Jordi Julià, guanyador de la IV beca d’estudi de la figura i obra d’Artur Bladé i Desumvila

22 maig 2012 · Noticies

El jurat de la IV beca d’estudi de la figura i obra d’Artur Bladé i Desumvila ha escollit el projecte de treball presentat per Jordi Julià, professor de la UAB, com a guanyador i mereixedor d’aquesta beca, concedida pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i l’Ajuntament de Benissanet. La beca està dotada amb 2.000 euros.
El projecte de Jordi Julià proposa estudiar la concepció de l’exili en l’obra d’Artur Bladé i Desumvila, a partir de la crònica del propi exili, dels exiliats que van acompanyar-lo i de la pàtria, per tal de deduir i sistematitzar les idees que sobre l’èxode va conceptualitzar l’escriptor de la Ribera d’Ebre.
Jordi Julià ha mostrat la seva satisfacció perquè s’hagi escollit el seu projecte “no només pels bons investigadors que m’han precedit en aquesta distinció, sinó principalment pel fet d’ajudar a aportar llum a una obra literària de qualitat, i a una època de la nostra història”. Segons Julià, “la figura de Bladé Desumvila és una figura a rellegir, reinterpretar i reivindicar, i, si fins ara no ha rebut molta atenció es deu a les circumstàncies personals i històriques que va haver de patir, al fet de no vincular-se a cenacles importants de les nostres lletres, i a posar en pràctica formes d’escriptura minoritàries o menys importants com el dietarisme, el periodisme literari, la biografia, o l’assaig, entre d’altres”.
Jordi Julià és llicenciat i doctor «Apte cum laude» en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la UAB i professor de l’Àrea de coneixement de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada de la mateixa universitat, a més de col·laborador de la revista Lletres del Grup del Llibre i columnista d’El9Nou (Vallès Oriental). Ha publicat una dotzena de llibres, nombrosos articles i diversos llibres o parts de llibres de creació poètica, a més de participar en nombrosos projectes d’investigació i congressos. Ha estat guardonat amb diversos premis, com ara el Joan Alcover-Ciutat de Palma de poesia convocat per l’Ajuntament de Palma.
La IV beca d’estudi de la figura i obra d’Artur Bladé i Desumvila es va convocar el passat mes de març, en el marc de la Jornada Artur Bladé celebrada anualment a la vila de Benissanet, amb l’objectiu de promoure el desenvolupament, la divulgació i el foment dels valors literaris i culturals de la comarca. La beca està convocada pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre (CCRE) i l’Ajuntament de Benissanet, amb la col·laboració del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE), l’Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila, la Universitat Rovira i Virgili (URV) i l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre (ACRE).
El jurat de l’edició del 2012 ha estat format per la doctora Montserrat Corretger, professora de la URV, pel doctor Magí Sunyer, professor de la URV, pel doctor Francesc Foguet , professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i pel doctor Antoni Batista, professor de la UAB i de la URV.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: