Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Més de 70 persones assisteixen a Flix i Móra d’Ebre a la conferència “La no acceptació del no”, organitzada pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

11 maig 2012 · Noticies

Més de 70 persones han assistit a la conferència “La no acceptació del no”, organitzada per l’àrea de Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, en el marc del cicle “Parlem dels nostres fills”. La xerrada, que ha anat a càrrec de Gemma Abelló, llicenciada en psicologia i màster en psicologia clínica, ha tingut lloc a Flix i a Móra d’Ebre.
Entre altres aspectes, Gemma Abelló ha destacat que l’adolescència és una etapa de la vida complexa on el nen, a partir d’un context de múltiples influències (família, escola, amics, publicitat…) haurà d’anar configurant la pròpia identitat i fent el pas cap a l’adultesa.
Gemma Abelló, ha insistit en la importància que els pares mantinguin una bona comunicació amb els fills, que intentin ser empàtics amb ells per entendre millor les seves actituds i pensaments, i també ha destacat la necessitat de posar límits a determinades conductes, quan calgui.
Durant la conferència, Gemma Abelló també ha recordat que els pares s’han de mantenir ferms en les seves decisions i no s’han de sentir culpables quan imposin càstigs, sempre i quan no siguin desmesurats i vagin acord amb la magnitud de la conducta no desitjada perquè sempre ha de quedar clar que es castiga la conducta i no la persona.
La xerrada va acabar amb la fàbula de la papallona en la qual s’intentava transmetre que sovint els pares sobreprotegeixen als fills i no permetem que s’equivoquin i s’enfrontin sols a determinades situacions i presa de decisions. Aquesta actitud limita la seva llibertat i no afavoreix el seu propi desenvolupament personal.
El cicle “Parlem dels nostres fills” és una activitat organitzada per l’àrea de Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, amb el suport de la direcció general de Joventut del departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’un cicle adreçat a pares i mares d’adolescents i joves per orientar-los en la seva tasca educativa.
La propera xerrada del cicle tindrà lloc el proper dia 23 de maig, tractarà sobre “Educació afectivosexual”, a càrrec del Servei d’Atenció Especialitzada, i també es farà a Flix i a Móra d’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: