Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El CIS aprova 42 expedients que comporten una inversió de més de 5,7 MEUR per la Ribera d’Ebre i la Terra Alta

10 maig 2012 · Noticies

La seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha acollit la reunió de la junta executiva del Consorci Intercomarcal d’Inciatives Socioeconòmiques (CIS) on s’ha donat compte i aprovat les propostes de subvenció de la convocatòria del fons Leader 2011. En total, s’han presentat 50 expedients d’empreses de les comarques de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, i s’han aprovat 42 expedients, amb una inversió prevista de 5.767.510 euros, dels quals s’han sol•licitat 1.356.500 euros de subvenció del fons Leader.
El president del CIS i del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha destacat que “la gran participació d’empreses privades ha provocat que el CIS no hagi pogut subvencionar els expedients presentats per entitats públiques”. Segons Jardí, “tot i que la situació econòmica no es molt favorable a les inversions, els empresaris de les comarques de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta han presentat projectes molt interessants amb l’objectiu de dinamitzar l’economia del territori, crear ocupació, generar riquesa i fomentar la iniciativa privada amb la corresponsabilitat de les administracions públiques”.
Pel que fa als expedients aprovats pel CIS per rebre subvenció cal destacar que 17 dels mateixos tenen a veure amb la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, amb una subvenció proposada de 565.699 euros; 15 amb la creació i desenvolupament de microempreses, amb una subvenció proposada de 299.470 euros; i 10 amb el foment d’activitats turístiques, amb una subvenció proposada de 491.330 euros.
El Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques té com a finalitat l’aplicació de la metodologia Leader en les comarques de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta per aconseguir un desenvolupament sostenible, autogestionat i integrat al territori que permeti fixar la població a la zona, augmentar la renda i, en conseqüència, millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: