Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre, comarca convidada a Expoebre 2012 en el marc del Dia de les Terres de l’Ebre

1 maig 2012 · Noticies

En el marc del dia dedicat a les Terres de l’Ebre, la Ribera d’Ebre ha estat la comarca convidada de la 68a fira Expoebre. El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha estat l’encarregat de presidir els actes de la darrera jornada d’Expoebre, acompanyat per l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, pel president de Fira Tortosa, pels presidents del consell comarcals del Baix Ebre, Montsià i Terra Alta, així com per diversos alcaldes, regidors i diputats.
El tradicional recorregut per la fira ha acabat amb una conferència a càrrec de Jordi Jardí sobre el model de desenvolupament possible per la comarca de la Ribera d’Ebre. Durant la conferència, el president del Consell ha explicat els principals actius agroalimentaris i turístics de la comarca i ha defensat la necessitat de “posar en positiu la producció d’energia com una oportunitat de futur i de desenvolupament socioeconòmic de la Ribera d’Ebre”. “Volem continuar sent el combustible pel motor de Catalunya”, ha dit Jardí, que també ha fet una crida a “abandonar postures que només cerquin el rendiment polític immediat”.
La presència de la Ribera d’Ebre a la Fira Expoebre s’ha visualitzat en un estand on s’han presentat alguns dels actius de la comarca, amb imatges dels pobles i dels seus principals actius turístics. A l’estand també hi havia una piragua, diversos productes agroalimentaris, reproduccions de ceràmiques i de les pàteres del poblat ibèric del Castellet de Banyoles de Tivissa i un maniquí vestit de templer, en referència al castell de Miravet.
Però un dels atractius de l’estand ha estat una locomotora de vapor a escala reduïda. Aquesta locomotora, propietat de Jordi Sasplugas, president l’Associació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari de Móra la Nova (APPFI), té un pes aproximat de 80 Kg, funciona amb carbó com els models reals, pot arribar a una velocitat de 10 km/h,  i aconsegueix arrossegar 1500 kg en perfil pla. Cal recordar que en aquests últims mesos el projecte de la Fundació per la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial (FPPFI) de Móra la Nova ha agafat una magnitud imprevisible. S’ha avançat força en el projecte de tren turístic que vol desenvolupar la fundació, però també s’ha consolidat el Centre d’Interpretació del Ferrocarril com un dels reclams turístics important a la Ribera d’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: