Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre aprova el projecte de la nau industrial per a la planta de triatge i valorització de residus municipals

25 abril 2012 · Noticies

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat per unanimitat el projecte bàsic i executiu del projecte de construcció d’una nau industrial destinada a la planta de triatge i valorització de residus municipals, que s’ubicarà al polígon del Molló i serà la primera activitat industrial que s’implanta en aquest polígon, situat entre els municipis de Móra la Nova i Tivissa.
El projecte de la nau industrial, redactat pels serveis tècnics del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a més de preveure l’espai adient per a la instal•lació dels equips necessaris per al triatge de la fracció de rebuig, també inclou la connexió als serveis exteriors del polígon. El projecte preveu la construcció d’una nau de planta rectangular de 74.90 m de llargada i 29 m d’amplària, amb una alçada màxima de 10 m. La nau tindrà sis accessos, tres dels quals seran per a vehicles pesats. El pressupost de licitació serà de 741.836,71 euros
Segons ha explicat el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, “la planta de triatge i valorització de residus és una oportunitat i una activitat industrial que serà capdavantera i pionera”. Segons Jardí, en aquesta planta “es farà una tria de la part valoritzable dels residus que generem a les nostres cases i que ara arriben a l’abocador de Tivissa per aprofitar-los i posar-los en valor ja sigui com a biomassa o altres usos de reaprofitament”. El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha afegit que la planta de triatge tindrà una capacitat “de més de 40.000 tones de material a l’any i permetrà allargar en un 25% la vida útil de l’abocador de Tivissa”. A més, Jordi Jardí ha avançat que aquesta activitat industrial permetrà “la contractació d’una trentena de persones entre els dos torns previstos i la previsió és que estigui enllestida al primer trimestre de 2013”.
Cal recordar que a comarca de la Ribera d’Ebre disposa d’un dipòsit controlat per a residus municipals, situat al municipi de Tivissa, al qual hi arriba, entre altres, la fracció del rebuig procedent de les comarques de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i Priorat. Les noves directives europees obliguen a valoritzar la facció del rebuig abans de la seva entrada al dipòsit controlat. Per aquest motiu, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre considera necessària la construcció d’una planta de triatge de la fracció de rebuig dels residus municipals per complir amb les noves directives i valoritzar aquesta fracció a l’hora que es prolonga la vida útil del dipòsit controlat i es millora la gestió general dels residus municipals.
El passat mes de gener, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, i Albert Rovira en representació de l’Incasòl, van signar l’escriptura de compravenda de la parcel•la número 8, de 6.010 metres quadrats de superfície, del polígon industrial del Molló. L’import d’aquesta compra va ser de 212.776,30 euros, que el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va fer efectius mitjançant la subvenció rebuda d’ACC1Ó, en el marc del pla de reindustrialització de les Terres de l’Ebre.
El ple comarcal també ha aprovat per unanimitat una moció en defensa dels municipis petits on es demana al govern de la Generalitat de Catalunya “un pronunciament clar i rotund en favor dels municipis petits”. Entre els motius per demanar aquest pronunciament, la moció destaca que els municipis petits “no són culpables en absolut del dèficit públic”, “mantenen el medi natural”, “fixen la gent al territori” i “mancomunen serveis, racionalitzant la despesa”.
D’altra banda, durant la sessió del ple ha tingut lloc la presa de possessió de Josep Anton Moreno com a conseller comarcal, en substitució de Bernat Pellisa.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: