Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El president del Consell Comarcal participa a Flix a l’homenatge a l’àvia centenària Gertrudis Zamora

11 abril 2012 · Noticies

El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha lliurat aquest matí a Flix un obsequi a l’àvia centenària Gertrudis Zamora. La directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a les Terres de l’Ebre, Manolita Cid, també l’hi ha lliurat la Medalla Centenària del Departament. L’acte s’ha celebrat al domicili de l’homenatjada, a Flix. També hi ha assistit amics i familiars, així com l’alcalde del municipi, Marc Mur.
Gertrudis Zamora i Sanz va néixer l’11 d’abril de 1912 a Flix. Els seus pares la van enviar a Barcelona a aprendre l’ofici de carnissera per tal que ajudés en el negoci familiar. Es va casar pocs anys després d’acabar la guerra i va tenir tres fills. Actualment té 5 néts i 4 besnéts.
Ella i el seu marit formaven part d’un grup excursionista i van visitar la Costa Brava, Montserrat, Lourdes, i Andorra, entre altres indrets. Entre les seves aficions també hi ha la poesia, el teatre i el ball. Ha estat seguidora de l’equip d’hoquei sobre patins de Flix, on jugaven dos dels seus néts. Avui viu sola i les seves filles la visiten cada dia. Acostuma a sortir cada matí a comprar i a prendre el cafè amb alguna amiga.
La Medalla Centenària és una iniciativa del Departament de Benestar Social i Família. Es tracta d’una medalla d’argent gravada amb el nom i l’any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional poden accedir-hi totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: