Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Convocada la IV Beca d’estudi de la figura i obra d’Artur Bladé i Desumvila

27 març 2012 · Noticies

Amb l’objectiu de promoure el desenvolupament, la divulgació i el foment dels valors literaris i culturals de la comarca, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre (CCRE) i l’Ajuntament de Benissanet, amb el suport del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE), de l’Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila, de l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre (ACRE) i de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV), han donat a conèixer la convocatòria de bases per a la concessió d’una beca per a l’estudi de la figura i obra d’Artur Bladé i Desumvila per al curs 2012.
L’objecte de la beca és desenvolupar un treball de recerca que tingui com a objecte central l’estudi de la figura, el pensament o l’obra d’Artur Bladé i Desumvila. Per bé que s’acceptaran propostes sobre qualsevol temàtica relacionada amb l’objectiu d’aquesta beca, en aquesta edició els organitzadors de la convocatòria proposen l’estudi dels articles publicats per Artur Bladé a la premsa de la província de Tarragona (La Riuada de Móra d’Ebre, El diari Tivissa, El Llamp de Gandesa, El Pueblo, L’Avançada i L’Ideal de l’Ebre) previs al seu exili, molts dels quals poden consultar-se al portal “XAC_premsa”.
La beca, concedida pel CCRE i l’Ajuntament de Benissanet, està dotada en 2.000 euros, els quals estan subjectes a les retencions corresponents. És un requisit indispensable a l’hora d’atorgar la beca que es tracti d’un estudi inèdit que aporti noves dades sobre la figura i obra d’Artur Bladé i Desumvila. En conseqüència, la utilització del fons personal de l’autor, custodiat a l’ACRE, serà un paràmetre molt valorat a l’hora d’escollir el projecte de treball a desenvolupar.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: