Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Els presidents dels consells comarcals de les Terres de l’Ebre mostren el seu suport a la candidatura de Reserva de la Biosfera

21 març 2012 · Noticies

Els presidents dels consells comarcals del Baix Ebre, Lluís Soler, del Montsià, Joan Martí, de la Terra Alta, Carles Luz, i de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, han celebrat l’habitual reunió periòdica a la seu de l’ens comarcal del Baix Ebre.
En el transcurs de la reunió, els presidents dels consells comarcals de les Terres de l’Ebre han mostrat el seu suport explícit a la candidatura de la reserva de la biosfera que s’ha de decidir, al llarg de les pròximes setmanes, per part de la UNESCO. El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha manifestat que “aquesta candidatura suposaria un valor afegit i una distinció de qualitat a nivell de les Terres de l’Ebre, fet que ens permetria tindre un tret turístic diferencial i, per tant, un element més de dinamització econòmica”.
Els presidents han defensat el paper dels consells comarcals. En aquest sentit, Soler ha subratllat que “la figura dels consells comarcals és necessària i imprescindible atès que gestionen i aprofiten sinergies positives entre els municipis de la comarca i, a més, configuren un suport clar als municipis petits per poder prestar uns serveis públics que serien inviables econòmicament sense la figura d’un ens supramunicipal”. Per aquest motiu, els presidents han coincidit en què “si els consells comarcals no existissin, s’haurien de crear”.
Tanmateix, els quatre presidents defensen l’aprimament de l’administració. En aquest sentit, Soler ha manifestat que “durant els últims anys, enlloc de reformular l’administració, s’han creat noves figures de gestió pública prescindibles ja que els serveis que es gestionen es podrien prestar des dels consells comarcals”. De la mateixa manera, Soler ha admès que “fa falta una reorganització dels consells comarcals a nivell de competències, finançament i organització per consolidar-se com a eix vertebrador de les polítiques supramunicipals més properes al ciutadà”.
En aquesta linea d’aprimament de l’administració, els presidents han acordat iniciar els tràmits de dissolució del Consorci de Dinamització Turística de les Terres de l’Ebre per no superposar competències entre diferents administracions un cop ja s’han dut a terme totes les actuacions previstes que motivaven l’existència d’aquest consorci.
Finalment, els presidents comarcals han anunciat l’adhesió dels quatre ens comarcals a Òmnium Cultural, amb una aposta clara per la llengua i la cultura catalana i el suport a la tasca que està duent a terme Òmnium Cultural en aquest àmbit. Al llarg de la reunió, els presidents han mantingut una trobada amb la presidenta d’Òmnium Cultural de les Terres de l’Ebre i amb el responsable de Relacions Institucionals per tal d’anunciar aquesta adhesió.
Aquesta ha estat la quarta reunió que celebren els presidents dels consells comarcals de les Terres de l’Ebre. Unes reunions que s’organitzen periòdicament i que tenen la finalitat d’unir sinergies per desenvolupar econòmicament i socialment el territori i per aprofundir en la qualitat del servei dels ciutadans de les Terres de l’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: