Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre aprova les bases per la concessió de subvencions per al reequilibri territorial comarcal

29 febrer 2012 · Noticies

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat per unanimitat les bases per la concessió de subvencions per al reequilibri territorial comarcal. Aquestes subvencions, derivades del conveni anual signat entre l’ens comarcal i l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV), s’adrecen als ajuntaments de la comarca –Benissanet, Ginestar, Miravet i Rasquera- que no poden ser beneficiaris de les subvencions estatals destinades a dotacions i inversions en infraestructures derivades de l’aplicació dels plans d’emergència nuclear. L’import màxim de l’ajut pel 2012 és de 25.000 euros per municipi.
A més, el ple comarcal també ha aprovat per unanimitat una moció, presentada per tots els grups comarcals, on s’acorda l’adhesió del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre a l’Associació de Municipis per la Independència. A més, aquesta moció també implica la plena acceptació dels estatuts d’aquesta entitat, constituïda a Vic el 14 de desembre de 2011 i que té per objecte “l’assoliment dels drets nacionals que corresponen a Catalunya” i “promoure l’exercici del dret a decidir”. La moció també estableix que el representant del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre a l’Associació de Municipis per la Independència sigui el president de l’ens comarcal.
D’altra banda, el ple comarcal també ha aprovat per unanimitat una altra moció del grup comarcal d’ERC-AM en defensa dels afectats per la contractació de participacions preferents. Aquesta moció denuncia “l’abús en què han incorregut les entitats financeres en la comercialització d’aquests productes” i es manifesta la necessitat “que els organismes reguladors intervinguin per assolir la restitució dels drets dels usuaris afectats”. A més, la moció dona suport a totes les actuacions de les associacions d’usuaris d’entitats financeres en la informació i defensa dels afectats i en la denúncia de les irregularitats comeses en la fase de contractació i comercialització d’aquests productes, i a totes les iniciatives legislatives i parlamentàries encaminades tant a la denúncia i divulgació d’aquestes males pràctiques esmentades com a la defensa i demanda de restitució dels drets dels seus afectats.
Finalment, el ple comarcal també ha aprovat per unanimitat les bases per la concessió de subvencions als ajuntaments de la comarca destinades a l’arranjament i millora de camins municipals.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: