Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Més de 1200 persones participen a Rasquera a la Festa de la Clotxa a la Ribera d’Ebre

27 febrer 2012 · Noticies

La Festa de la Clotxa a la Ribera d’Ebre, que enguany ha arribat a la seva 9a edició, s’ha celebrat aquest diumenge, dia 26 de febrer, a Rasquera, amb la participació de més de 1200 persones, que han degustat més de 1100 clotxes preparades per un nombrós grup de voluntaris i representants de les diferents entitats rasqueranes. Alcaldes de la comarca, consellers comarcals, i nombrosos veïns de localitats properes i de les Terres de l’Ebre, han participat a la festa. L’Agrupació Musical Rasquerana ha amenitzat l’esdeveniment i diverses entitats i comerços locals han instal·lat estands amb els productes típics del poble.
El pregó d’aquesta edició de la Festa de la Clotxa a la Ribera d’Ebre ha anat a càrrec del rasquerà Domingo Sabaté, mestre i president de l’Agrícola Sant Domingo, SCCL de Rasquera. Durant la seva intervenció ha recordat les tradicions locals i comarcals vinculades a la clotxa, un “menjar vinculat a les arrels agrícoles dels nostres pobles”.
Per la seva part, durant la presentació de la festa, l’alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa ha mostrat la seva satisfacció per “la participació desinteressada de la gent del poble que ha fet possible l’organització de la festa”.
El president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Ribera d’Ebre, Joan Casanova, ha recordat els orígens de la festa i la seva condició d’itinerant per “potenciar els actius gastronòmics dels diferents pobles de la comarca”.
Durant la seva intervenció, Jordi Jardí, president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, ha agraït la participació del poble de Rasquera i dels restauradors de la comarca que inclouen la clotxa a les cartes dels seus establiments fins el dia 1 de maig. Jordi Jardí ha reiterat que “l’elevada participació a la Festa de la Clotxa demostra que aquest plat tradicional és també l’expressió d’una comarca com la nostra que vol revitalitzar els seus actius agroalimentaris, industrials i turístics”. El president comarcal ha anunciat que la propera edició de la Festa de la Clotxa a la Ribera d’Ebre “serà especial per la celebració del 10è aniversari de la seva creació” i tindrà lloc al poble de Miravet.
La Festa de la Clotxa a la Ribera d’Ebre dóna el tret de sortida a la presència d’aquest plat tradicional a 19 restaurants de la comarca que, fins el dia 1 de maig, incorporen aquest plat a les seves cartes i també diverses varietats com “pecadets”, “paté” o “farcellet” de clotxa, “calzone” o “pitzza” de clotxa, les “clotxetes”, o la “clotxada”

Rasquera (Ribera d’Ebre), 26 de febrer de 2012

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: