Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Rasquera acollirà diumenge la 9a edició de la Festa de la Clotxa la Ribera d’Ebre

21 febrer 2012 · Noticies

La Festa de la Clotxa a la Ribera d’Ebre, que enguany arriba a la seva 9a edició, tindrà lloc aquest diumenge, dia 26 de febrer, a Rasquera, on aquest matí s’ha fet la presentació d’aquest esdeveniment als mitjans de comunicació.
L’alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, ha destacat “la implicació de la gent del poble” per fer possible que la festa es desenvolupi “amb èxit”. Per la seva part, el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Ribera d’Ebre, Joan Casanova, ha recordat els objectius de la festa, que són potenciar els actius gastronòmics dels diferents pobles de la comarca i, de manera especial, “la clotxa com a plat tradicional per excel•lència de la Ribera d’Ebre, que diu molt dels orígens de pagès de la comarca i alhora posa en relleu la senzillesa i riquesa de la nostra gastronomia”.
A la presentació de la festa també hi ha participat el president de la Federació d’Empresaris d’Hosteleria de les Terres de l’Ebre, Lluís Garcia, que ha fet referència a la Festa de la Clotxa com un “model a seguir”, perquè comporta la promoció d’un plat tradicional de la comarca i alhora “una festa on tots els sectors treballen units en la seva promoció”.
El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha agraït la participació del poble de Rasquera i dels restauradors de la comarca que inclouen la clotxa a les cartes dels seus establiments fins el dia 1 de maig. Jardí ha recordat que “des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, juntament amb l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la comarca, s’ha consolidat una festa popular que té a la clotxa com a protagonista principal i que, any rere any i de forma itinerant, aplega molta gent de casa nostra i d’arreu del país per tastar la nostra cuina popular i tradicional i per gaudir dels atractius dels nostre municipis”. Segons el president comarcal, la Festa de la Clotxa “és també un actiu turístic i cultural dinamitzador d’una comarca com la nostra que s’afanya intensament per revitalitzar els seus potencials agroalimentaris, industrials i turístics”.
La 9a edició de la Festa de la Clotxa començarà a Rasquera, a partir de les 11 del matí, on diferents entitats locals, juntament amb els restauradors de la comarca, prepararan la tradicional clotxa, la qual es podrà degustar adquirint prèviament un tiquet per import de 3 euros al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a l’Ajuntament Rasquera o al mateix lloc de la Festa.
En aquesta edició, el pregoner de la Festa de la Clotxa serà Domingo Sabaté, president de l’Agrícola Sant Domingo, SCCL de Rasquera. La festa estarà amenitzada per l’Agrupació Musical Rasquerana.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: