Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Els consellers comarcals i els alcaldes de la Ribera d’Ebre es reuneixen amb el director de l’ACA per analitzar la situació de les obres d’abastament alternatiu d’aigua abans de la retirada dels fangs de l’embassament de Flix

10 febrer 2012 · Noticies

El director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Leonard Carcolé, s’ha reunit aquest divendres, dia 10 de febrer, amb els consellers comarcals i amb els alcaldes de la Ribera d’Ebre. A la reunió, que ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, també hi ha participat Carmen Bigorra directora dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat a les Terres de l’Ebre, i Joan Pere Gómez, responsable de l’oficina del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre.
Finalitzada la reunió, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha explicat que el motiu de la mateixa ha estat analitzar la situació actual de les obres d’abastament alternatiu d’aigua previstes en el Pla de restitució territorial aprovat per l’Estat i la Generalitat. En aquest sentit, el president comarcal ha dit que durant la reunió s’ha parlat de la possibilitat que el Govern de l’Estat comenci les obres de descontaminació de l’embasament de Flix sense tenir el pla de restitució acabat però que la reacció “immediata” del director de l’ACA i dels alcaldes i consellers comarcals ha estat “que des de la Generalitat, el Consell Comarcal i els ajuntaments ens plantarem davant aquesta improbable possibilitat i de qualsevol intent de que es mogui un cubell dels llots de Flix sinó estan aquestes obres finalitzades”. Jardí també ha avançat que el director de l’ACA es reunirà “probablement abans de finals de febrer” amb els responsables d’aigua del Govern de l’Estat per “posar damunt la taula aquestes exigències i l’opinió global i unànime que hi ha a la comarca”.
El president comarcal ha manifestat que, durant la reunió, també s’ha parlat de les analítiques de l’aigua des de Flix fins la captació del Consorci d’Aigües de Tarragona. Segons Jardí, aquesta és “una qüestió que s’ha de parlar amb Madrid, però és molt probable que se’n faci càrrec la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre”.
Finalment, el president comarcal també ha reiterat que les obres de descontaminació de l’embasament de Flix, que són “pioneres al món”, s’han de fer amb les “màximes garanties”
Cal recordar que, el passat mes de novembre, el govern del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va demanar a les administracions competents un procés de diàleg amb l’objectiu d’aconseguir la finalització de totes les obres necessàries per garantir l’abastament alternatiu d’aigua abans d’iniciar la retirada dels fangs de l’embassament de Flix.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: