Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’oficina de Consum del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre promou el comerç just i el consum responsable entre els escolars de Móra d’Ebre i Ginestar

16 gener 2012 · Noticies

Per apropar i conscienciar els infants de la comarca sobre el comerç just i el consum responsable, els tècnics de l’Oficina Comarcal de Consum del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre han desenvolupat recentment l’activitat “Cuines del món a la Ribera d’Ebre” a l’Escola Lluís Viñas de Móra d’Ebre, amb 22 participants, i a l’Escola Pàmies de Ginestar, on han participat 25 alumnes de la ZER la Font de l’Aiguadí.
Segons ha explicat Núria Pelejà, responsable de l’Oficina de Consum del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, “trametre als més petits la informació sobre els productes alimentaris i conèixer els ingredients i el seu valor nutritiu, és fonamental per tenir i mantenir una dieta equilibrada, i, a més, en aquesta activitat ho intentem fer d’una manera divertida amb contes i tallers interactius”.
En concret, l’activitat “Cuines del món a la Ribera d’Ebre” ha consistit en la projecció del documental “L’ultimàtum evolutiu” que tracta sobre els hàbits quotidians poc respectuosos amb el medi ambient, amb els drets de les persones, i amb les pràctiques de consum poc sostenibles. A partir del documental, es fa una xerrada-col•loqui entorn als hàbits que condueixen a una societat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient.
L’activitat també inclou un taller de cuina amb receptes com ‘gominoles’ fetes amb taronges de les Terres de l’Ebre, bombons amb xocolata de comerç just i postres que els mateixos infants puguin preparar a casa seva amb la col·laboració dels seus pares.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: