Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Més de 30 empreses agroalimentàries assisteixen a la reunió sobre les actuacions i conclusions del projecte Ribera d’Ebre Viva, en el marc del projecte Treball a les 7 comarques

23 desembre 2011 · Noticies

Més d’una trentena de representants d’empreses agroalimentàries de la Ribera d’Ebre han participat a la reunió informativa per presentar les conclusions i les actuacions derivades del projecte pera la millora de la competitivitat en el sector agroalimentari de la comarca, desenvolupat per “Ribera d’Ebre Viva”, en el marc del projecte “Treball a les 7 comarques” que es realitza amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). La reunió, que ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, ha comptat amb la participació del conseller comarcal coordinador general, Bernard Farnos, i els tècnics de l’àrea de promoció econòmica de l’ens comarcal.
Durant la presentació de les conclusions i accions del projecte, el conseller comarcal coordinador general, Bernard Farnos, ha destacat “la implicació de les empreses i la seva predisposició per treballar conjuntament amb l’ens comarcal en aquest projecte, en una col·laboració públic-privada forta, modèlica i en xarxa”, així com “la necessitat de buscar sinèrgies entre els diferents sectors productius”. Farnos ha reiterat la necessitat de “treballar junts el sector agroalimentari i turístic de la Ribera d’Ebre per vendre millor el nostre territori”.
Des del Consell Comarcal de Ribera d’Ebre, s’ha estat duent a terme els últims mesos el projecte Ribera d’Ebre Viva, en el marc del projecte “Treball a les 7 Comarques”. El projecte impulsa, entre d’altres, un procés de reflexió estratègica amb l’objectiu principal de millorar la competitivitat de les empreses del sector agroalimentari de la comarca. L’objectiu principal del projecte és doncs, identificar els principals reptes estratègics de les empreses agroalimentàries del territori per a finalment, definir accions que permetin dinamitzar el sector i reforçar la posició competitiva de les empreses que en forment part.
Un cop finalitzat el projecte, i amb l’objectiu de presentar-ne les conclusions i les accions que se’n deriven, s’ha convocat aquesta reunió amb les empreses del sector per presentar la identificació i caracterització de les empreses de la indústria i l’anàlisi dels reptes identificats com a estratègics, i també exposar detalladament les actuacions identificades com a prioritàries.
La metodologia que s’ha seguit, per assolir aquest objectiu, ha estat un tret distintiu en relació a d’altres estudis o treballs fets fins ara, ja que, s’ha treballat conjuntament amb les empreses de la Ribera d’Ebre a través d’entrevistes i grups de treball. També han participat representants polítics, agents socioeconòmics clau del territori i els membres de la xarxa tècnica del projecte Ribera d’Ebre VIVA representada per personal tècnic de cada ajuntament de la comarca.
Les actuacions identificades com a prioritàries per al proper any són l’entrada de les empreses oleícoles als diferents canals de restauració; la definició d’estratègies de valor afegit per al sector de la fruita dolça, i l’organització d’un curs de gestió d’una empresa agroalimentària.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: