Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El consell d’alcaldes de la Ribera d’Ebre acorda iniciar els treballs per la creació d’una empresa de serveis energètics

19 desembre 2011 · Noticies

Durant la reunió celebrada ahir dimarts, dia 19 de desembre de 2011, el consell d’alcaldes de la Ribera d’Ebre ha acordat iniciar els treballs per la creació d’una empresa de serveis energètics (ESE) per tal d’aconseguir que els municipis que s’hi incorporin puguin fomentar l’estalvi i l’eficiència energètica de manera més efectiva.
Segons ha explicat el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, l’objectiu d’aquesta iniciativa és que els ajuntaments de la comarca que es vulguin acollir a l’ESE “puguin aconseguir grans estalvis pel que fa als enllumenats públics”, així com “substituir tota la infraestructura d’enllumenat públic i aconseguir uns recursos extraordinaris mitjançant l’estalvi en les tarifes energètiques”, així com “tindre un parc de lluminàries renovat sense cap cost per als ajuntaments”. Jardí ha explicat que els alcaldes han donat autorització al Consell Comarcal perquè en les properes setmanes posi en marxa aquest projecte que “en temps de recessió econòmica i crisi pot anar molt bé per als ajuntaments de la comarca”.
A la reunió del consell d’alcaldes de la Ribera d’Ebre, que ha estat presidida pel president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, i que ha comptat amb l’assistència del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, també s’ha acordat iniciar converses amb el nou govern de l’Estat espanyol per tal d’aconseguir que les obres pendents d’abastament alternatiu d’aigua previstes a l’anomenat Pla de restitució territorial estiguin enllestides abans d’iniciar la retirada dels fangs tòxics de l’embassament de Flix.
Segons Jordi Jardí, “quan el nou govern de l’Estat espanyol estigui constituït ens hi posarem en contacte per planificar un calendari acurat al qual l’Agència Catalana de l’Aigua ja ha donat el seu vist-i-plau”. Segons el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre “no s’han d’iniciar les obres fins que estigui garantida la salubritat de l’aigua d’ús de boca per tots els veïns d’aigües avall del pantà de Flix”. Jordi Jardí ha afegit que l’objectiu d’aquestes converses amb les administracions és garantir que “les obres no començaran fins que les obres de nou subministrament estiguin finalitzades”

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: