Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El govern del Consell de la Ribera d’Ebre demana diàleg i consens per garantir l’abastament alternatiu d’aigua durant la retirada dels fangs del pantà de Flix

16 novembre 2011 · Noticies

En relació a les diferents informacions publicades els darrers dies sobre les obres d’extracció dels llots tòxics de l’embassament de Flix, l’equip de govern del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre vol manifestar el següent:
– L’extracció dels llots tòxics de l’embassament de Flix és una obra de màxima importància i prioritat per la Ribera d’Ebre i les Terres de l’Ebre.
– Aquesta actuació és una oportunitat històrica pel municipi de Flix i per la comarca perquè elimina un focus de contaminació i perquè permetrà desenvolupar un centre de referència mundial en aquest tipus d’obres de descontaminació.
– La visita a les obres que es va fer el passat dilluns per diversos consellers comarcals i alcaldes va servir per conèixer de primera mà l’estat actual de les obres.
– Durant la visita es va posar de manifest el calendari d’obres previst per Acuamed. Aquest calendari preveu l’inici de la retirada dels fangs pel proper mes de març de 2012.
– Davant d’aquest calendari, el president i l’equip de govern del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre han iniciat diverses gestions, amb voluntat de diàleg i consens, per aconseguir que, abans de l’inici de la retirada dels fangs, estiguin enllestides les obres d’abastament alternatiu d’aigua previstes en l’anomenat Pla de restitució territorial aprovat per l’Estat i la Generalitat.
– Aquest procés de diàleg obert amb Acuamed i l’Agència Catalana de l’Aigua té l’objectiu de garantir la finalització de totes les obres necessàries per garantir l’abastament alternatiu d’aigua abans d’iniciar la retirada dels fangs de l’embassament de Flix.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: