Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Més de 50 participants a la Jornada de Promoció dels productes agroalimentaris de la comarca, organitzada pel Consell de la Ribera d’Ebre

10 novembre 2011 · Noticies

Més de 50 persones han participat a la Jornada de Promoció dels productes agroalimentaris de la Ribera d’Ebre, organitzada pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del projecte “Treball a les 7 comarques: Ribera d’Ebre viva”, i la col·laboració de l’Ajuntament de Móra d’Ebre. La jornada ha tingut lloc al Teatre Municipal La Llanterna de Móra d’Ebre i ha estat inaugurada pel president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, i per l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol.
Durant la seva intervenció, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha destacat que “en temps de crisi, s’han de posar damunt la taula nous mitjans, nous recursos i noves idees per promocionar els productes agroalimentaris de la Ribera d’Ebre”. Jardí ha afegit que la comarca “té uns productes extraordinaris d’una grandíssima qualitat, amb una temporalitat que els fa ser anteriors a altres productes similars del nostre àmbit d’influència”. Segons el president comarcal, “si som capaços de posar en valor aquests productes d’extraordinària qualitat afegint-hi el seu calendari privilegiat, tenim les eines suficients per internacionalitzar la nostra producció”.
A la primera part de la sessió matinal de la jornada hi ha participat Ignasi Aldomà, del Departament de Geografia de la Universitat de Lleida, amb la ponència “Els productes locals i l’aigua com a configuradors d’un paisatge”; Raimon Roda, tècnic dels Serveis d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, amb el tema “El consum de productes locals per a la sostenibilitat territorial”; i Gemma Cànoves, del Departament de Geografia de la Universitat de Barcelona, que ha parlat sobre “Paisatge, turisme i ordenació de territori”. A més, Jaume Salvat, del grup de recerca d’Anàlisi Territorial i Estudis Turístics de la Universitat Rovira i Virgili, ha presentat la ponència “El riu com a font de riquesa turística”.
La segona part de la sessió matinal ha estat una taula rodona, moderada per Xavier Pié, responsable de Desenvolupament Rural de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, que ha servit per presentar i debatre dos experiències concretes. La primera s’ha centrat sobre el concepte de “Marca de qualitat territorial” i ha anat a càrrec de Jordi Terrades, gerent d’ADRI-NOC (Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya). I la segona experiència, presentada per Jaume Martí, secretari general del Consell Regulador de la DO Terra Alta, ha estat sobre “Marca de productes locals”.
La sessió de la tarda, després d’un dinar amb productes de la Ribera d’Ebre, han servit per presentar els diferents estudis realitzats per dinamitzar la Ribera d’Ebre en el marc del projecte “Treball a les 7 comarques: Ribera d’Ebre viva”. Concretament s’han presentat els estudis relacionats amb el desenvolupament turístic comarcal, amb la millora de la competitivitat del sector primari agroalimentari de la comarca, i també s’ha analitzat els resultats d’un estudi fet per detectar les necessitats de perfils professionals davant les necessitats que plantegen les empreses de la comarca.
Un treball de grup dels assistents ha servit per analitzar les possibles sinèrgies que poden vincular turisme, paisatge, gastronomia i producte local, així com la possible creació d’una marca vinculada al territori amb l’objectiu d’aconseguir clients i fidelitzar-los.
La cloenda de la jornada ha anat a càrrec de Francesc Acero, conseller comarcal de l’Àrea de Promoció Econòmica que ha fet una valoració “molt positiva” tant de la participació com dels continguts que, segons ha dit, serviran per continuar treballant “per dinamitzar la comarca”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: