Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Garcia, seu de l’acte de lliurament del Premi d’Assaig Artur Bladé i Desumvila

3 novembre 2011 · Noticies

El dissabte 12 de novembre el Casal del Maig de Garcia acollirà l’acte de lliurament del XV Premi d’Assaig Artur Bladé i Desumvila que des de 1983 convoca el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) per tal d’estimular la investigació i la recerca sobre un ampli ventall de camps –història, art, etnologia, geografia, arqueologia, literatura, economia, lingüística, política, folklore, sociologia, agricultura, geologia, botànica, zoologia, ecologia, noves tecnologies- en l’àmbit de la comarca de la Ribera d’Ebre, els seus pobles o els seus personatges.
L’acte del lliurament del Premi inclourà l’obertura de l’exposició Aigua que recull una síntesi amb textos, imatges i testimonis enregistrats dels usos de l’aigua en els diferents pobles de la nostra comarca. També es comptarà amb la presència de representants institucionals, d’entre els quals intervindran Àngels Pérez, presidenta del CERE, Joan Marimon, alcalde de Garcia i Jordi Jardí, president del Consell Comarcal de la Ribera.
En el transcurs de l’acte s’escoltarà el parlament que ens adreçarà l’escriptor i periodista Vicenç Villatoro, actualment al capdavant de l’Institut Ramon Llull. També participaran l’Orquestra Infantil de l’Escola Municipal de Música de Flix i els Tabalers Infantils de Garcia.
Finalment, i un cop conegut el treball guardonat, es clourà la jornada amb un sopar a peu dret al Restaurant Pas de l’Ase.
Al premi s’hi poden presentar treballs inèdits als quals se’ls valora especialment el fet que constitueixin una aportació d’interès per al coneixement del passat, l’anàlisi del present o els projectes per al futur de la comarca i la seva gent. Amb una extensió d’entre 70 i 125 pàgines, els treballs han d’estar redactats en llengua catalana, i opten a un premi de 2.200 euros i l’edició de l’obra dins la col·lecció Daliner, que aplega les publicacions del CERE.
En la present edició s’han presentat un total de tres originals, els quals estan sent valorats per un jurat compost per Núria Gil, professora del Departament d’ Història i Història de l’Art de la URV, Josep S. Cid, professor de filologia catalana, Joan Launes, periodista, i Vicent Casadó, cap de publicacions del CERE.
En la trajectòria del Premi Bladé s’han guardonat treballs amb una temàtica d’espectre ampli que han aprofundit en camps com la història (la implantació de l’orde del Temple, la navegació per l’Ebre al segle XVIII, l’associacionisme, el carlisme…), l’etnologia (una anàlisi antropològica de la pagesia asconenca…), la filologia (el parlar de la Ribera d’Ebre o la figura de l’escriptor miravetà Roc Llop), o l’arqueologia, entre d’altres.
El lliurament del Premi és una activitat organitzada pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) i l’ajuntament de Garcia, en col·laboració amb el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, l’ajuntament de Flix, la Diputació de Tarragona i l’Institut Ramon Muntaner.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: