Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Èxit de participació a la Jornada sobre “Joves, valors i relacions intrafamiliars”, organitzada pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

27 octubre 2011 · Noticies

Més de seixanta professionals que treballen amb joves i representants de les AMPES de la comarca han participat en la jornada sobre “Joves, valors i relacions intrafamiliars”, organitzada pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, amb la col•laboració de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i el suport de l’Ajuntament de Móra d’Ebre, i que ha tingut lloc al Teatre La Llanterna de Móra d’Ebre.
La inauguració de la jornada ha anat a càrrec del president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, de la directora dels Serveis Territorials del Departament de Benestar Social i Família a les Terres de l’Ebre, Manolita Cid, i de la consellera comarcal de Joventut, Ensenyament i Infància, Gemma Carim. També hi ha participat la regidora d’Acció Social i Sanitat de l’Ajuntament de Móra d’Ebre, Montserrat Torres, i la coordinadora territorial de Joventut a les Terres de l’Ebre, Teresa Marcelino. La part tècnica de la jornada ha anat a càrrec de Lluis Sáez, llicenciat en Dret per la UB i en Ciències Polítiques i Sociologia per la UAB. Aquest sociòleg de professió, es dedica a la recerca social i a la docència universitària, ha publicat els llibres Joves i valors (2007), Família i valors (2008) i és coautor del estudi recent Valors tous en temps durs (2011) sobre l’evolució dels valors de la societat catalana. També ha realitzat diversos estudis sobre joves i violència, cultura del treball, desigualtats de gènere i sobre conciliació de la vida personal, laboral i familiar, entre altres.
Durant la presentació de la jornada, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha recordat que “actualment, en la situació de crisi que patim, moltes famílies no podran gaudir ni oferir als seus joves certes comoditats com fins ara i això no hem de permetre que posi en perill les relacions intrafamiliars”. Jardí ha demanat que “entre tots, hem de fer un esforç social per centrar el focus cap a valors no materials en els que prenguin especial relleu alguns valors com l’esforç, la voluntat, la responsabilitat, entre altres”.
Per la seva part, la consellera comarcal de Joventut, Ensenyament i Infància, Gemma Carim, ha explicat que “el nou equip de govern del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre aposta pel treball interinstitucional i interdepartamental, en aquest cas el de l’àrea de Serveis Socials i Joventut, amb l’objectiu d’unificar el treball dels diferents professionals per realitzar plans d’intervenció individuals i familiars més precisos i adaptats a les necessitats dels joves i les famílies”. Carim ha recordat que “aquest treball conjunt optimitza els recursos públics i fa més eficaç i eficient el treball de les administracions”.
La directora dels Serveis Territorials del Departament de Benestar Social i Família a les Terres de l’Ebre, Manolita Cid, ha dit que “en aquest món de processos canviants, s’ha de confiar ens els valors en els quals hem estat educats”. Cid també ha destacat que “cal potenciar la fermesa en les nostres conviccions i principis, deixant enrere la crisi basada en la desafecció i la indignació”. Segons Manolita Cid, “la nostra societat demostrarà la seva capacitat de superació per construir un món nou, estimant allò que fem i fent allò que estimem”.
El ponent de la jornada, el sociòleg Lluís Sáez, ha presentat un anàlisi acurat de l’impacte de la crisi de valors entre els joves i de les transformacions en la institució familiar. Segons Sáez, “tot plegat planteja nous reptes a la societat, com la crisi d’autoritat o la comunicació intrafamiliar”. Lluís Sáez també ha fet referència a als anomenats “valors líquids” caracteritzats per la seva curta durada i inconsistència. Durant la seva intervenció, Lluís Sáez també ha explicat que “la falta de temps dels pares també es tradueix en una falta de normes i valors dels fills, la qual cosa els porta a sofrir una gran inestabilitat”.
La jornada ha finalitzat amb un col•loqui i amb l’exposició i anàlisi de diversos casos pràctics proposats pels assistents.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: