Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre reivindica que la línia fèrria de Saragossa-Casp-Móra la Nova-Tarragona s’inclogui com a ramal del corredor del Mediterrani

25 octubre 2011 · Noticies

El plenari del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre celebrat avui ha aprovat per unanimitat una moció instant al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i al Ministerio de Fomento de l’estat espanyol “a que facin les gestions necessàries per tal d’incloure la línia ferroviària de Saragossa-Casp-Móra la Nova-Tarragona com a ramal, dins del projecte del corredor ferroviari del Mediterrani”.
Aquesta moció, presentada pel grup comarcal d’ERC-AM, també demana a les mateixes institucions que adaptin aquest recorregut “a l’ample de via internacional”, amb “la instal·lació d’un tercer rail al llarg de tot el recorregut”.
La moció també destaca “l’impacte positiu” que tindria sobre els polígons de Móra la Nova, Flix i el conjunt de la comarca “la inclusió de la línia fèrria que la travessa dins del projecte del corredor del Mediterrani”.
En declaracions als mitjans de comunicació, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha destacat que “les oportunitats són històriques i no s’han de deixar passar”. En aquest sentit, Jardí ha fet referència a la unitat de la societat civil i l’àmbit polític de les terres de Lleida a l’hora de reivindicar que el ramal del corredor del Mediterrani interior passi per les comarques lleidatanes, i ha afegit que “trobo a faltar la mateixa reacció de la societat civil de les nostres Terres de l’Ebre. Sempre he reclamat que si volem pertànyer a les Terres de l’Ebre ens han de convèncer de què hi hem de pertànyer. M’hi sento molt a gust però trobo a faltar que la gent de les comarques del Montsià i del Baix Ebre s’alineïn en aquest cas amb la Ribera d’Ebre per reclamar aquesta infraestructura que és del tot necessària”.
El president comarcal també ha manifestat que “aquest ramal del corredor del Mediterrani passant per la comarca de la Ribera d’Ebre també ajudaria a reequilibrar territorialment el nostre país. Nosaltres també tenim dret i la voluntat de créixer i de progressar i reclamem dels responsables polítics, de manera transversal, a les Terres de l’Ebre que s’alineïn al costat del govern i de l’oposició del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre reivindicant aquest infraestructura necessària”.
Un altre punt de l’ordre del dia ha estat l’aprovació d’un nou distintiu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, que redueix la quantitat de colors anteriors al blau i el verd evocadors del riu i la ribera. Aquest nou logotip també incorpora un redisseny de la corona per millorar la seva aplicació en l’àmbit de les noves tecnologies.
A més, el plenari, amb els vots de l’equip de govern, ha rebutjat una moció presentada pel grup comarcal d’ERC-AM sobre el sistema sanitari públic.
D’altra banda, el plenari del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre també ha provat inicialment els reglaments del registre comarcal d’instal·lacions destinades a activitats de lleure amb infants i joves i de l’administració electrònica del propi consell.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: