Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

EL PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL PARTICIPA A LA JORNADA SOBRE ELS POLÍGONS D’ACTIVITAT ECONÒMICA ORGANITZADA PER LA CAMBRA DE COMERÇ DE TORTOSA

13 octubre 2011 · Noticies

Més de quaranta persones -empresaris, alcaldes, regidors i tècnics- han participat en la jornada “Polígons d’activitat econòmica (PAE), dinamitzadors territorials”, organitzada per la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa, i que ha estat inaugurada pel president de la Cambra, José Luis Mora, i l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel.
La jornada ha comptat amb una primera sessió informativa sobre els avantatges de l’associacionisme en el marc dels polígons d’activitat econòmica, que ha anat a càrrec de Francesc Ribera, director de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC). Ribera ha analitzat i explicat les diferents formes d’associacionisme existent als polígons industrials catalans i el seus àmbits d’actuació. Segons Francesc Ribera, l’associacionisme en el marc dels polígons industrials “ha de permetre una millora de les condicions generals dels polígons, revertint directament en la situació de les empreses que s’hi troben ubicades”.
Seguidament, ha tingut lloc una taula rodona, moderada pel director-gerent de la Cambra, Francesc Minguell, que ha tractat sobre “Els polígons industrials com a dinamitzadors del territori. Visió de les institucions”. Han participat en aquesta taula rodona el director del IDECE, Jordi Borràs; el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i alcalde de Tivissa, Jordi Jardí; el president de la UPIC, Josep Morell; i Miquel Modrego, subdirector comercial de patrimoni d’INCASOL.
Durant la seva intervenció, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí ha explicat l’experiència del Consorci per a la Promoció de Sòl Industrial del Molló que aposta “per l’especialització” perquè “probablement no hi ha cap més polígon a Catalunya i a l’estat com el del Molló, ja és un polígon situat al costat del riu Ebre, al bell mig de la zona on es produeix el 70 per cent de l’energia que es consumeix a Catalunya, i al costat del gasoducte més important del sud d’Europa”. Jordi Jardí s’ha preguntat si té sentit que el preu de l’energia que paguen altres polígons sigui “a la meitat del preu que paguen els industrials de les Terres de l’Ebre”, i ha reclamat la “generositat del país perquè torni cap a casa nostra tot el que hem aportat al creixement general del país”. “Volem lluitar contra la política del ‘no’ a tot i canviar-la per la política del ‘sí’ a tot el que sigui sostenible”, ha dit el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.
Finalment, s’ha fet una darrera taula rodona, moderada pel director general de la UPIC, Francesc Ribera, sobre “Com podem gestionar millor el nostre espai empresarial”, on han participat Santiago Macià, tècnic del servei de teixit productiu de la Diputació de Tarragona; Montserrat Ambròs, gerent de l’Associació Empresarial de Bufalvent de Manresa; Òscar Sans, president de l’Associació de Polígons Industrials de Reus; Clàudia Roda, representant de l’Associació Polígon Industrial Baix Ebre; i Conrad Solé, tècnic en gestió de polígons i gerent de l’Ajuntament de Tivissa.
El director-gerent de la Cambra de Tortosa, Francesc Minguell, ha fet una valoració “molt positiva” de la jornada i ha destacat que “s’ha complert l’objectiu de la trobada que era analitzar l’estat de situació dels diferents polígons de les Terres de l’Ebre i potenciar la seva condició de dinamitzadors econòmics del territori”. A més, segons Minguell, “ha estat una bona oportunitat per conèixer experiències d’èxit i per destacar les moltes oportunitats que comporta l’associacionisme en l’àmbit dels polígons industrials”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: