Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

JORDI JARDÍ, NOMENAT PRESIDENT DE LA MESA D’ALCALDES DE L’ENERGIA DE CATALUNYA

10 octubre 2011 · Noticies

La Mesa d’Alcaldes de l’Energia de Catalunya ha celebrat avui dilluns la seva sessió constitutiva a l’ajuntament de Mora la Nova (Ribera d’Ebre). Després de la seva presentació pública al Col·legi de Periodistes de Tarragona el passat mes de maig, els consistoris d’Ascó, La Fatarella, Móra la Nova, Riba-roja d’Ebre, Tivissa, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Vilalba dels Arcs han aprovat la seva adhesió a una associació que neix amb la voluntat de convertir-se en el principal interlocutor territorial del debat energètic a Catalunya.

Els òrgans de govern d’aquests consistoris han ratificat també els estatuts i l’organigrama amb què s’organitzarà la Mesa d’Alcaldes de l’Energia de Catalunya. Així, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, presidirà l’associació, que tindrà en Alfons Garcia, alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i en Fermí Ruana, alcalde de La Fatarella, els seus dos vicepresidents. L’exalcalde de Móra la Nova, Joan Sabanza, en serà el director.

La Mesa d’Alcaldes de l’Energia de Catalunya té com a objectiu principal aconseguir una evolució en el panorama que ha dominat les decisions polítiques a l’entorn de l’energia, sector en el qual al món local se li ha fet jugar un rol passiu. Per a aquesta finalitat, establirà relacions permanents amb la Generalitat de Catalunya, el Govern central i el món empresarial per tal de defensar els interessos dels seus municipis. D’aquesta manera, l’associació vol esdevenir un punt de referència no només a nivell català sinó estatal a nivell de producció, recerca i desenvolupament de noves tecnologies en relació a l’energia. També ho vol ser a l’hora de captar empreses grans consumidores d’energia, per a que la riquesa que nosaltres creem, es quedi a la zona.

Als termes municipals d’Ascó, La Fatarella, Móra la Nova, Riba-roja d’Ebre, Tivissa, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Vilalba dels Arcs s’ha produït l’equivalent al 70% de l’energia elèctrica que s’ha consumit a Catalunya en el darrer any, a partir de tres centrals nuclears operatives (Vandellòs II, Ascó I i Ascó II, que sumen 3.146,8 Mw de potència instal·lada), una planta de cicle combinat (La Plana del Vent, 823,3 Mw), tres centrals eòliques (dues a Vilalba dels Arcs, amb 75 Mw, i una a La Fatarella, amb 45Mw), una central hidràulica (a Riba-roja d’Ebre, amb 232 Mw de potència instal·lada) i dues centrals fotovoltaiques a Móra la Nova (1,5 Mw) i Vilalba dels Arcs (1,5 Mw). A més a més en aquests municipis hi ha prevista la instal·lació de 390Mw eòlics i de 8,3 Mw fotovoltaics en un futur immediat.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: