Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

EL CONSELL COMARCAL DE LA RIBERA D’EBRE ORGANITZA LA JORNADA DE FORMACIÓ “ADOLESCÈNCIA: LES EMOCIONS EN JOC. ANSIETAT I DEPRESSIÓ JUVENIL”

5 octubre 2011 · Noticies

L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre ha acollit la celebració de la jornada de formació “Adolescència: les emocions en joc. Ansietat i depressió juvenil”, organitzada per l’àrea de Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, amb la col•laboració de la direcció general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, els consells comarcals del Priorat i de la Terra Alta i l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre. La jornada ha comptat amb la participació i assistència de més de 40 professionals del món de la salut, l’educació i els serveis socials, així com també regidors i altres agents relacionats amb els joves.
L’encarregat d’inaugurar la jornada ha estat el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, acompanyat per la coordinadora territorial de Joventut a les Terres de l’Ebre, Teresa Marcelino, i pel director de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, Òscar Ros. La part tècnica de la jornada ha anat a càrrec d’Elena Villalonga, psiquiatra, i de la psicòloga Montse Barceló, professionals del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil de Tortosa.
Segons ha explicat el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, l’objectiu de la jornada “és facilitar el treball dels professionals que tenen una relació directa amb els joves i per aquest motiu, s’han escollit temes que tenen una incidència significativa en la població juvenil”. Jordi Jardí ha reiterat que “la jornada és una aposta per donar als professionals més eines per prevenir, orientar, diagnosticar i tractar patologies i situacions de risc, incidint prioritàriament en la prevenció”.
Per la seva part, la coordinadora territorial de Joventut a les Terres de l’Ebre, Teresa Marcelino, ha destacat l’encert i consolidació de la jornada que és “un referent per als professionals de les Terres de l’Ebre”. Marcelino ha recordat que els agents implicats amb els joves tenen “un paper clau en la detecció i prevenció de situacions de risc”. La coordinadora de Joventut ha recordat les dades de la publicació “Salut i joves” de la Direcció General de Joventut on s’observa que “entre un 8% i un 11% dels joves, entre 15 i 29 anys, pateixen símptomes d’ansietat o depressió”.
La primera part de la jornada s’ha centrat en la descripció de l’etapa de l’adolescència i de les peculiaritats dels trastorns emocionals que poden aparèixer en aquest període, amb especial incidència en l’ansietat i la depressió en els adolescents.
Posteriorment, a través de casos pràctics, s’ha analitzat la implicació dels diferents entorns en la detecció, diagnòstic i tractament dels trastorns emocionals que afecten els adolescents.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: