Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

EL CONSELL COMARCAL DE LA RIBERA D’EBRE ACULL LA REUNIÓ DELS PRESIDENTS DELS CONSELLS COMARCALS DE LES TERRES DE L’EBRE

23 setembre 2011 · Noticies

La seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha acollit una reunió de treball dels quatre presidents dels consells comarcals de les Terres de l’Ebre, Jordi Jardí de la Ribera d’Ebre, Lluís Soler del Baix Ebre, Carles Luz de la Terra Alta, i Joan Martín Masdéu del Montsià. Els gerents dels ens comarcals també han participat a la reunió.

En la roda de premsa posterior a la reunió, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha explicat que “aquestes reunions tenen l’objectiu d’abordar temes d’interès per les quatre comarques i intercanviar experiències i propostes per la millora dels diferents serveis que ofereixen els consells comarcals”.

En referència als temes tractats a la reunió d’avui, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha dit que “hem parlat de la incorporació efectiva i immediata de les comarques de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta al Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i Montsià (CODE), del transport escolar, i de la coordinació de les instal•lacions de tractament dels residus sòlids urbans que hi ha a les Terres de l’Ebre”. Jardí també ha fet referència a la unanimitat dels presidents comarcals per donar suport institucional a la proposta de canvi de nom del Museu del Montsià perquè passi a ser Museu de les Terres de l’Ebre.

Pel que fa al transport escolar, Jordi Jardí ha anunciat que els quatre presidents dels consells comarcals han coincidit en demanar un canvi de normativa per tal que “els criteris que estableixin la gratuïtat o no del transport escolar siguin els de la distància i deixin de ser els de la pertinença o no a un terme municipal determinat”. Els presidents comarcals també han reiterat la disponibilitat seguir mantenint converses amb els alcaldes dels ajuntaments afectats per resoldre les diferents situacions i evitar perjudicis a les famílies.

En relació als residus sòlids urbans, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha explicat que “el fet de tindre instal•lacions que acullen residus urbans a les nostres comarques pensem que hem de ser capaços de positivitzar-ho”. En aquest sentit, Jardí ha fet referència al diàleg obert amb l’Agència de Residus de Catalunya perquè els dos abocadors de residus que hi ha a les Terres de l’Ebre “s’especialitzin” i això “reverteixi tant en la qualitat de la recollida de la brossa dels nostres veïns, com en el preu d’aquesta mateixa recollida i en la capacitat de generar nous llocs de treball”.

Finalment, els presidents dels ens comarcals de les Terres de l’Ebre han acordat celebrar a la Terra Alta la seva propera reunió de treball.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: