Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La 2a Festa de la Jota de la Ribera omple la plaça del Mercat de Flix

14 setembre 2011 · Noticies

El municipi flixanco va acollir, el passat 10 de setembre, la ballada que va iniciar-se amb la benvinguda de les autoritats i organitzadors. Àngels Pérez , presidenta del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, CERE, va recorda que “ l’objectiu de l’organització de la festa, des d’un bon començament, ha estat la recuperació de la jota com a dansa popular de la nostra comarca. Tots sabem com és d’important recupera les tradicions dels postres pobles i mantenir-les. Per què això enriqueix la nostra història, és el testimoni emotiu d’un temps antic que d’una altra manera podria caure en l’oblit”. Per Pérez “ha través de la recuperació de la jota redescobrim els nostres passat, enriquim el nostre patimoni i disposem d’un nou recurs per ensenyar a les generacions futures que es feia a la nostra comarca i com era la nostra gent”.

Per la seva banda, Marc Mur, alcalde de Flix, es va mostra satisfet d’acollir la festa al municipi i també pel fet que “ la segona edició de la Festa de la Jota sumant la incorporació de dos municipis més és un indicador clar de que existeix vocació i garantia de continuïtat. És important inicia les coses però més important dotar-les de continuïtat”.

El representant de la delegacio del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Joan Pere Gómez, va subratllar el caràcter identitari de la Festa i va recorda el suport del govern català en totes aquelles activitats de caire tradicional que es celebrin a l’àmbit de les comarques ebrenques.

El president del Consell Comarcal riberenc, Jordi Jardí, va ser l’encarregat de tanca l’acte posant de relleu la implicació de les entitats de molts municipis de la comarca en l’organització de la Festa. Jardí també va fer referència a la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga a suspendre la immersió lingüística que s’aplica els centres educatius catalans. “ Un país es construeix de moltes coses: amb una llengua, una identitat, amb uns costums… i amb la cultura. I avui aquí anem a parlar de cultura i de cultura en majúscules: la jota. una manifestació popular, que està present com una realitat absolutament viva. Una referència més de la nostra identitat cultural” ha destacat en el seu parlament.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: