Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Josep Sabaté Ferrús Avi Comarcal de la Ribera 2011

1 agost 2011 · Noticies

Un emocionat Sabaté va agrair a tots els presents el guardó i va dedicar-lo, especialment, a la seva família. Prèviament, els candidats de cada municipi de la Ribera d’Ebre, proposats per les respectives associacions de jubilats, van recollir de mans dels representants del seu ajuntament un obsequi del Consell Comarcal riberenc.

Unes hores abans, en el moment d’obrir l’acte, el president de l’Associació de Jubilats de Flix, Jaume Moreno Esteban, va donar la benvinguda a les prop de 300 persones que van omplir al pista de la Unió Social. “ Vull animar a la resta de municipis a continuar amb aquesta festa, de veritat us dic que no resultat carregós a cap pressupost per petit que sigui “ va instar Moreno a la resta de representants dels diferents pobles presents.

Marc Mur, alcalde de Flix, va recordar el fet que fa només unes setmanes Flix va acollir el fi de curs de la gimnàstica de manteniment de la gent gran, organitzada pel Consell riberenc. Mur va destacar el paper de la gent gran en la societat d’avui: “ heu passat a ser un dels pilars fonamental de les estructures familiars d’avui en dia. La conciliació de la vida laboral i familiar, avui en dia no es concep sense la figura de l’avi”. L’alcalde del municipi amfitrió va tancar la seva intervenció destacant el fet que la festa de l’Avi/Avia comarcal va més enllà de ser un homenatge a un avi o avia en particular sinó que és un reconeixement a tots els avis i avies riberencs.

El president del Consell Comarcal, Jordi Jardí, va reitera el paper de la gent gran en una societat d’avui, especialment, en un moment econòmicament complicat en què l’estructura familiar s’ha convertit en el primer suport. Jardí va va instar a les persones grans “ a treballar plegats” amb l’ens comarcal. “ Us necessitem per demanar-vos el consell imprescindible per saber fer aquelles coses que necessiteu. Impulsarem el Consell Consultiu de la Gent Gran, el farem actiu, us farem participar, us farem treballar. Sé que ho fareu. Teniu el temps. Si teniu ganes d’utilizar aquest temps per treballar pel bé comú, que va d’acord amb la filosofia que tenim els alcaldes i conseller comarcals, crec que serà un temps ben utilitzats”. El president de l’ens comarcal va agraïr el paper de l’Associació de Jubilats de Móra d’Ebre que van fer possible, organitzan les primeres edicions, la continuïtat de la festa i va felicitar el guanyador de l’edició d’enguany.

La directora dels Serveis Territorials de Benestar i Família a les Terres de l’Ebre, Manolita Cid, va destacar el caràcter emotiu de l’acte i va posar de relleu “ la importància de la gent gran. Sou molt importants perquè ens heu ensenyat els valors, les tradicions, la cultura de l’esforç a través de les vostres vivències i experiències, de fet sou un pou de saviesa. I sou l’alegria, perquè teniu moltes ganes de viure i fer coses”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: