Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El treball de recerca “ Flix i el rem “ guanyar el II concurs de Treballs de Recerca de Batxillerat sobre la Ribera d’Ebre

17 maig 2011 · Noticies

La seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va acollir l’acte d’entrega dels premis a les guardonades i al guardonat. El premi va ser pel treball “ Flix i el rem “ de Marta Garcia, flixanca, de l’institut Flix. “Cal trist” d’Elisabet Escolà, de la Palma d’Ebre i estudiant de l’Institut de Flix, “Evolució i estructura empresarial de Móra d’Ebre a partir dels anys 30 “ , de la morenca Anna Gómez estudiant de l’institut de Móra d’Ebre i “Flix en blanc i negre” de Pau Guiu estudiant flixanco de l’institut del mateix municipi van ser guardonats amb el Premi de reconeixement.

Angels Pérez, presidenta del Centre d’Estudis de la Ribera (CERE), organitzadors del premi, va recordar en la seva intervenció l’objectiu de la convocatoria del premi: “ pensem que va ser una idea encertada l’organització d’aquest premi per tal de motivar als alumnes a investigar aspectes de les Ribera d’Ebre que, encara avui, no es coneixen o estan per investigar”. “ Tots els treballs han estat molt interessants de llegir, tots, sense cap excepció. I a més amb temàtiques molt diferents [entre els treballs] ” va afegir la presidenta del CERE.
L’acte d’entrega del premis va compta amb la presència i participació d’Encarnació Ricard, vice rectora i responsable de l’Antena del Coneixement de la Universitat Rovira i Virgili. Picard va destacar la voluntat del URV “ d’estendre la seva vinculació amb el territori amb les Antenes del Coneixement”. La vice rectora va elogiar “ la iniciativa del CERE: premia treballs que reflexionin sobre el territori, ja que aquesta és una manera d’estimar el territori” . El vicepresident del Consell Comarcal, Josep Solé, va felicitar a tots els participants per l’esforç realitzats en tots els treballs i va instar als/les joves a continuar treballant “ ja que el mes que us queda i la selectivitat seran durs”.

La guanyadora es va emportar un ordenador portàtil, atorgat per la URV. El CERE, per la seva banda, va obsequiar-la amb una beca, en una categoria especial juvenil, amb un valor de 200 euros i la subscripció com a socia del CERE durant 2 anys. El premis de reconeixement van rebre un detall d’agraïment i la subscripció al CERE durant 2 anys. Els tutors i tutores dels alumnes guardonats rebran un diploma acreditatiu.

Llista dels treballs presentats:

– La tradició fornera
– Ascó, un riu d’opinions
– Cal trist
– Evolució en l’estructura empresarial de Móra d’Ebre a partir dels anys 30
– Plantes medicinals i medicaments a la Ribera d’Ebre
– Testimonis de la Guerra Civil a Móra la Nova
– Flix en blanc i negre
– Història de les masies de Riba-roja d’Ebre
– Flix i el rem
– Meteorologia. Impactes en l’ecosistema
– L’orgue de Flix

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: