Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Les xarxes socials poden servir per millorà la relació entre la ciutadania i els polítics

2 maig 2011 · Noticies

“ Parlar i escoltar”. Aquest és un dels consells amb que Saül Gordillo, periodista i expert i expert en l’ús de les eines 2.0 en política, va donar a la vintena de persones que va reunir la jornada a la seu del Consell Comarcal riberenc . Gordillo va mostrar l’evolució de les xarxes socials com a mitjans de comunicació entre el els ciutadans i va assenyalar que “ la notícia ja no és el que decidim els periodistes que és notícia sinó que , moltes vegades, és el que els ciutadans volen que sigui notícia. Per exemple durant última gran nevada que va deixar aïllades moltes poblacions, els ciutadans van ser els autèntics periodistes i corresponsals explicant per Twitter els efectes de la nevada”. En aquest sentit Saül Gordillo va assenyalar que “ ja no és notícia només el que diem els periodistes. I per tant senyor polítics no s’obsessionin només amb nosaltres perquè no som tan importants ,cada vegada menys. I en la mesura que vegin que els important no només som nosaltres sinó que també ho són els ciutadans, començaran a orientar bé la seva manera d’entendre la manera de governar”.

Per la seva banda, Ricard Espelt, regidor de Copons ( 320 habitants) va explicar l’ús de les noves tecnologies, especialment Facebook i blogs, a l’hora de gestionar el municipi. Espelt però va subratllar sobretot “ l’actitud. Per establir un projecte en que nosaltres volem afavorí un diàleg entre ciutadania i representants públics, jo crec que cal tenir clar que aquesta és l’actitud de govern que volem establir”. El regidor de Copons va afegir que aquesta decisió ha comportat matisar algunes decisions preses pel consistori.

Prèviament, el president del Consell Comarcal, Bernat Pellisa, va donar la benvinguda al participants al costat del presidenta del Centre d’Estudis de la Ribera, Àngels Pérez. La inauguració, per videoconferència, de la jornada va anar càrrec de Ricard Faura, cap de servei de l’àrea de Societat de la Informació de la Secretaria de Telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya. Faura va considerar que l’aparició de les xarxes socials “ és un fenomen nou que trastoca força el que fins ara eren els paràmetres del que era l’administració i la tecnologia. Aquest fenomen ha descol•locat una mica les persones que treballen en l’àmbit de l’administració perquè ja no estem parlant de l’administració electrònica o de l’impuls de les TIC dins de les administracions sinó que el fenomen de les xarxes socials és nou, que surt des de la societat; i són unes eines que el polític o la gent que treballem en l’administració i el govern estem obligats tenir-les en compte i valorar-ne el pes”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: