Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El projecte Innobiomassa uneix la Ribera d’Ebre i el Priorat

13 abril 2011 · Noticies

INNObiomassa és una iniciativa promoguda per l’ACM ( l’Associació Catalana de Municipis), el CTFC ( Centre Tecnològic Forestal de Catalunya), el CFC ( Consorci Foresta de Catalunya) , FERCA i Qnorm i està subvencionada pel SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) i el Fons Social Europeu, d’acord amb el Programa d’ajuts a Projectes Innovadors, regulat per l’Ordre TRE/293/2010. Es tracta d’un projecte que es vol estendre a tot Catalunya i la de dilluns va ser la tercera de les presentacions que es realitzaran.

“La implantació de la biomassa al nostre territori ens pot aportar molts beneficis“ va assenyalar el vicepresident del Consell prioratí, Joan Carles García, en la seva intervenció. “ La utilització de la biomassa, com a energia, és un tema innovador, és un tema necessari de present i de futur. Entenem que és un tema que ens pot aportar beneficis socials, econòmics, cobrir una sèrie de necessitats com és la neteja de boscos, com és donar ocupació a persones amb aquesta tasca o la implantació d’una energia neta, renovable i que tenim aquí”. El president del Consell riberenc, Bernat Pellisa, va recordar els inicis del projecte, “ fa 2 anys” , i les raons per tirar-lo endavant:” aprofitar els recursos del territori per a resoldre grans problemes com són la gestió i neteja dels boscos públics. Enteníem que la gestió de la biomassa i les possibilitats que té ajudarien a resoldre aquest problemes”. Pellisa va destacar també el fet que “ aquest projecte no podia només quedar circumscrit a la Ribera d’Ebre i al disposar del Consorci per la Gestió de Residus municipals de la Ribera d’Ebre,la Terra Altai i el Priorat, que té una abast supracomarcal, enteníem que el projecte podia tenir l’abast del Consorci”. Pellisa va acabar la seva intervenció instant als representants de les entitats públiques “ a dóna una empenta al petits empresaris del nostre territori i a conscienciar la gent que la biomassa és un energia de futur, renovable i que fa innecessari anar a buscar recursos fora del nostre territori”.

El projecte Innobiomassa està format per quatre accions. Ahir es va presentar l’elaboració d’una diagnosi municipal ( la primera part de les accions) que servirà per fixar, d’una manera aproximada, la capacitat de generació de biomassa de les dos comarques. Es preveu tenir la diagnosi es podrà presentar abans que finalitzi l’any.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: