Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Acord comarcal per al desenvolupament econòmic de la Ribera d’Ebre

31 març 2011 · Noticies

Els grups de CiU, Erc, Psc i Fic han presentat aquest matí el document conjunt a la seu del Consell Comarcal. En l’acord s’estableixen les línies bàsiques per la desenvolupament de la comarca, basat en la diversificació econòmica.

El document reconeix la Ribera d’Ebre com un “ un territori eminentment energètic, turístic i agrícola” destacant el potencial que poden tenir el desenvolupament activitats relacionades amb els sectors logístic, turístic i l’agroindustrial a la comarca. Degut a la importància històrica que ha tingut i té el sector de la producció d’energia, l’acord comarcal promou, d’una banda, “la conversió de la Ribera en una zona estratègica de producció, formació, consum i R+D del sector energètica. D’altra banda, es vol aconseguir “la rebaixa del preu del Kilowatt hora “ destinat a la millora i desenvolupament de les diverses activitat implantades per afavorir l’activitat econòmica actual i la implantació de noves empreses”. En el mateix àmbit, l’acord de les forces polítiques també inclou “ promoure un implantació racional de les energies renovables , optimitzant el rendiment econòmic dels recursos naturals”.

Altre sector i àmbits de treball són la ordenació del sòl industrial, la revisió de les polítiques actives per a la creació de llocs de treball i la millorà de les infraestructures de la Ribera.

El president del Consell Comarcal, Bernat Pellisa, ha subratllat el caràcter històric de l’acord i el fet que el document “ posa de relleu que la comarca té moltes potencialitats i que totes les forces polítiques està per tirar endavant les propostes i que hi poden estar d’acord”. Pellisa també ha destacat que es tracta d’un “ full de ruta, a mes i mig d’unes eleccions municipals i de la constitució d’un nou Consell Comarcal, però tot i això no treu que sigui un full de ruta amb el que totes les forces polítiques que els subscriuen ens hi comprometem per tal de tirar-lo endavant en les properes legislatures”. El president i representant d’Esquerra Republicana a l’ens també ha volgut recordar que algunes dels actuacions incloses en l’acord ja s’estan treballant.

“És evident que tots hem hagut de fer concessions però el plasmat en aquest document s’aprovarà aquesta tarda per unanimitat. I no és un acord mínims sinó de màxims” ha valorat el consell comarcal Jordi Jardí, representant del grup de Convergència i Unió. Jardí ha subratllat els aspectes de l’acord referents a la industrialització de la comarca i, especialment, la indústria de producció energètica. En aquest sentit, el representant de CiU ha fet referència al segon punt de l’acord comarcal on s’afirma que “ la Ribera d’Ebre és un comarca energètica per la qual cosa es vol promoure la seva conversió en una zona estratègica en producció, formació, consum, recerca i desenvolupament del sector energètic”.

En darrer lloc, Josep Solé, representant del Partit del Socialistes de Catalunya, ha destacat “ el punt de trobada i punt de partida” que suposa el document presentat aquest matí. Solé ha mostrat la seva satisfacció, especialment, per ” haver estat capaços, els quatre partits representats, de buscar un document d’acord i el fet que en el document hi han reflectits tots els sectors i àmbits econòmics que creiem que s’han de desenvolupar a la comarca”. El primer vicepresident del consell riberenc ha tancat la seva intervenció reiterant “ la vocació de continuïtat de l’acord. Els propers representants polítics al consell han de continuar la línia, l’edifici amb els fonaments que hem posat nosaltres avui”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: