Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre fa un nou pas en el projecte de suport al model cooperatiu a la comarca

15 març 2011 · Noticies

Anna Álvarez, la gerent d’Ara_Coop, i el conseller comarcal Oscar Bosch han estat els encarregats de lliurà els diplomes acreditatius als participants de les assessories i gestories de la comarca que han participat en el curs “L’economia Cooperativa”. Un curs dirigit a assessories i gestories de la comarca i en el que també ha participat personal tècnic del centre d’empreses “La Ribera” de Flix, per tal de difondre, sensibilitzar i prescriure el model cooperatiu i que s’emmarca en el Pla de Dinamització Territorial d’Economia Cooperativa a la Ribera d’Ebre promogut per la Direcció General d’Economia Cooperativa i Creació d’empreses del Departament d’Empresa i Ocupació.

Abans de l’entrega dels diplomes, Oscar Bosch, conseller comarcal de l’àrea de Dinamització econòmica del Consell Comarcal, ha destacat que es tractava “ d’un acte de reconeixement al que per nosaltres ha estat i ha de ser una bona feina: intentar promoure una visió nova de l’emprenedor que és la visió de l’empresa cooperativa. La formació que va realitzar Ara_Coop l’any passat ha estat molt positiva. I ho continuarà sent, per això també avui realitzarem la signatura d’un conveni de col•laboració entre el Consell Comarcal i Ara_Coop de cara a continuar comptant amb el seu ajut a l’hora d’assessorar a persones interessades en generar activitat econòmica mitjançant la formació d’empreses cooperatives”.
Respecte el curs d’economia Cooperativa, la gerent d’Ara_Coop, Anna Álvarez ha reiterat el suport de l’entitat als participants del curs. “Volem ser assessor d’assessors. Per això estem al costat de les assessories, de les gestories, dels prescriptors o tècnics, com l’equip de dinamització del Consell Comarcal. I volem estar al vostre costat, perquè pensem que tenim un millor efecte multiplicador si actuem treballant en xarxa que si ho fem nosaltres porta a porta. Per això es tan important el paper que podeu desenvolupar al territori” ha dit en la seva intervenció la gerent d’Ara_Coop.

El suport tècnic al personal de l’Àrea de promoció Econòmica del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per part d’una entitat de referència en la creació de cooperatives com ho és Ara_Coop, també serà essencial per a aquelles empreses mercantils que desitgen resoldre la continuïtat del negoci en casos de successió, transformació o reconversió.

NOTA
La cooperativa és una fórmula empresarial que promou les persones per sobre del capital, que afavoreix l’estabilitat dels llocs de treball i la seva permanència al territori i que ha demostrat la seva resistència en temps de crisi.
Ara_Coop és el principal creador de cooperatives a Catalunya i a través de la seva acció en xarxa promou el suport i l’acompanyament a les entitats públiques i privades que volen impulsar la creació de cooperatives a Catalunya.
Creada l’any 2005 fruit del compromís de Institut per a la Promoció i Formació Cooperatives, la Confederació de Cooperatives de Catalunya i la Federació de Cooperatives de Treball, Ara_Coop promou la creació d’empreses cooperatives de treball associat, serveis i transportistes, habitatges, ensenyament, consumidors i agràries i les ajuda durant el procés de constitució.
A Catalunya,les cooperatives donen feina a més de 40.000 persones i el 15% dels catalans està vinculat a alguna cooperativa ja sigui com a soci de treball o de consum. Globalment l’economia cooperativa representa entre el 4 i el 6% del PIB català.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: