Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

12 Dones, 12 exemples

9 març 2011 · Noticies

Des de fa quatre anys, les associacions de dones de la Ribera d’Ebre celebren el dia internacional de la Dona Treballadora amb un homenatge a aquelles dones, triades per les respectives associacions, que representen el valors de la diada.13 històries marcades per l’esforç, l’altruisme i la capacitat de treballar en situacions adverses tant en l’àmbit familiar com laboral. La sala de plens de l’ajuntament de Riba Roja va acollir ahir les prop de 180 persones que van participar en l’acte comarcal del Dia Internacional de la Dona Treballadora, organitzat pel Consell Comarcal.
La regidora de cultura de l’ajuntament de Riba roja, Leonor Cervelló, va recordar el fet que “la instauració d’aquest data com a dia Internacional de la dona és ruït d’un llarg procés. Són molts i variats els fets que van haver de passar per arribar on som ara: el reconeixement dels drets de la dones com a tals. Equiparament ? No del tot aconseguit però almenys tenim reconeixement dels drets que té com treballadora i com a persona”.
La representació del Consell Comarcal riberenc va anar a càrrec de Josep Solé vicepresident de l’ens. Solé va agrair al poble de Riba Roja i en especial a l’Associació de Dones el fet d’acollir l’acte al municipi. El representant comarcal va reitera el seu desig de l’acabament dels actes reivindicatius envers la dona ja que “ significaria que s’hauria arribat a la igualtat plena i ja no hi hauria motius de discriminació per raons de sexe”. “Mentrestant no arriba aquest dia, institucions, com el Consell Comarcal, està realitzant tasques de suport. Per exemple l’any 2005 es va crear l’àrea de la dona, s’ha fet al llarg d’aquest anys el Pla Comarcal de les Dones i, cal destacar en darrer lloc, la creació del Servei d’Informació i Atenció a la Dona per donar suport als problemes i inquietuds que tinguin” va cloure el vicepresident riberenc. A continuació oferim la llista d’homenatjades:
Vinebre – Gemma Tarabal
La Torre de l’Espanyol – Mª Angels Masip
Tivissa – Mª del Carmen Borràs
Riba Roja – Mercè Viñes
Rasquera – Maria Piñol
La Palma d’Ebre – Matilde Franch
Móra la Nova – Paquita Piñol
Móra d’Ebre – Josefina Vila
Miravet – Cinta Artigues
Ginestar – Rosa Sabaté
Garcia – Coral de Garcia
Flix – Obdulia Machin
Ascó – Magda Baptiste
L’acte es va tancar amb la lectura del manifest del Dia Internacional de la Dona treballadora a càrrec de la president de l’associació de dones de Riba Roja.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: