Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

1500 Clotxes per donar el tret de sortida a la temporada d’aquest plat típic als restaurants de la Ribera d’Ebre

28 febrer 2011 · Noticies

Tot i el vent que ha anat bufant durant tot el matí, els veïns d’Ascó i d’altres pobles de la Ribera d’Ebre han participat en la vuitena edició de la Festa de la Clotxa que dóna el tret de sortida a la campanya que portarà, fins el dia 1 de maig, aquest plat a les cartes de 17 restaurants de la comarca que l’oferiran en diverses variants – com per exemple la pizza Clotxa, en versió mini o fins i tot en format calzone-. La degustació del plat ha estat amenitzada per la Banda Penya La Riberenya d’Ascó. A part de la clotxa, també es podien comprar diferents productes artesanals en unes parades instal•lades prop d’on es coïen els diferents ingredients del plat típic de la Ribera.

“Arribar a la vuitena de la Festa Clotxa ens fa entendre que ja és una Festa consolidada” afirmava el president del Consell Comarcal, Bernat Pellisa, en la seva intervenció, moments abans que les entitats d’Ascó servissin les primeres clotxes preparades. “ Consolidada, no només pel sol fet de promocionar el plat típic de la Ribera d’Ebre ( amb els seus productes, i especialment l’oli) sinó que ha servit també per tal de promocionar els productes dels municipis on es celebra la Festa “ ha afegit.

Per la seva banda, l’alcalde del municipi, Rafel Vidal ha subratllat el caràcter “senzill però complet” dels ingredients de la clotxa, un plat que aporta tota l’energia per a una dura jornada de treball”. Un plat del que l’alcalde asconenc n’ha recordat el orígens, vinculat al camp, i a les dificultats “ uns més i uns altres menys alhora d’elaborar-lo i de menjar-se’l”. En darrer lloc, el president de l’Associació d’Hostaleria de la Ribera d’Ebre, Joan Casanova, ha anunciat que la novena Festa de la Clotxa es celebrarà al municipi de Rasquera

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: