Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Arranca el projecte de desenvolupament local “ Ribera d’Ebre viva”

21 febrer 2011 · Noticies

El Ribera d’Ebre viva s’emmarca en el projecte Treball 7 comarques del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i té entre els seus objectius l’impuls econòmic del sector agroalimentari ( mitjançant la millora de la comercialització dels productes locals), l’estimulació del desenvolupament del sector turístic i la detecció dels perfils professionals respecte les necessitats de les empreses de la comarca.

Montse Llorca, directora del projecte Ribera Ebre viva destacava en l’acte de presentació del projecte a les entitats participants -celebrat el passat dijous al Consell Comarcal- , el paper central de la col•laboració entre el sector públic i privat per tirar-lo endavant. Segons Llorca “ per al bon desenvolupament del projecte és necessària la cooperació entre les entitats publiques i el sector privat, per tal que el sector privat, amb l’ajuda de les administracions, estigui disposat a executar els projectes resultants del projecte Ribera Ebre viva”.

Ja aquest any està previst la realització de tres estudis bàsics per establir les actuacions pràctiques. D’una banda, hi haurà un estudi del sector agroalimentari per tal de analitzar els problemes de comercialització i la viabilitat d’una marca conjunta dels productes locals. Un altre d’aquest estudis analitzarà la creació d’un producte turístic amb diversos actius per tal que es pugui vendre a les destinacions turístiques específiques. En darrer lloc, s’elaborarà un estudi que inclogui, d’una banda, quina formació s’ofereix a la comarca en el diferents centres formatius, i de l’altra, els llocs de treball que demanden les empreses del territori, per tal casar l’oferta i la demanda laboral.

El conseller comarcal de l’àrea de Dinamització Econòmica, Oscar Bosch, assenyala “ que el fet d’haver entrat al programa 7 comarques, i compta amb l’aprovació del mateix, genera algunes expectatives, ja que, es tracta d’un projecte que obliga a tenir una concreció que no es dóna en altres projectes. Això vol dir que en els camps de l’agroalimentari, del turisme i en el camp de la formació s’haurà d’arribar a algunes propostes de posada en pràctica immediatament, i per tant això generarà llocs de treball”. El conseller comarcal també destaca el procés participatiu que ha servir per concreta aquestes actuacions, ja que “ es tracta de mitjançant la participació dels agents locals de dinamització, en aquesta xarxa que ha de posar en marxar el projecte, ha de permetre cohesionar i donar més força les iniciatives locals de cada municipi”.

La pressa de decisions del Projecte “Ribera d’Ebre VIVA” es durà a terme mitjançant la comissió de seguiment, que inclourà les persones designades per les entitats, i que treballarà conjuntament amb el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: