Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La IXà edició de la Fira Intercomarcal de l’Oli de Móra la Nova tanca amb l’exportació com objectiu

29 gener 2011 · Noticies

L’acte d’inauguració de la fira, que va durar fins diumenge, va servir per premià els diferents olis i també, novetat d’enguany, les tapes elaborades amb aquest producte. “Són 35 estants dels productors i transformadors d’oli. Hi ha previsió de molta assistència pels actes de diumenge [ esmorzar amb clotxa, entre d’altres]. La resposta de la gent que cridem per als expositors és molt bona i també ho és la resposta de les persones que venen a mirar i a consumir a la fira “, ha explicat Joan Sabanza l’alcalde moranovenc, una vegada ha finalitzat l’entrega de premis.

Una de les novetats d’enguany ha estat la presència de la, recentment creada, Associació d’Oleïcultors riberencs. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal, Berant Pellisa, ha assenyalat que es tracta d’un “ fet destacable. Hi ha la presentació de l’associació d’oleïcultors de la comarca, de gent que no es troba dins de les denominacions d’origen que estan la Ribera. Crec que és molt important que es faci la promoció conjunta i, sobretot que es lluiti per tindre un producte de qualitat, que ja la té, i comercialitzar-lo”.

L’encarregat d’obrir la FiO 2011 va ser el conseller d’Agricultura de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí, que fa nou anys ja obrir la primera edició. “ Es un plaer torna a Móra la nova , a una fira Intercomarcal que ja està consolidada” ha declarat Pelegrí. “ Des del Departament d’Agricultura el que voldríem és acompanyar a totes les persones i empreses que elaboren aquest producte de gran qualitat perquè estenguessin el consum, per tant, que es fes una promoció el consum a casa nostra, però que també tinguessin la capacitat d’exportar i de sortir fora de les nostre fronteres, com a element de dinamització econòmica d’aquestes terres i del país en general, que prou ho necessita. Hem de ser un aliat del sector productiu. Hem de ser, des de la Generalitat, aliats de les persones que generen ocupació, que generen riquesa al país” ha ofert en la seva intervenció davant de les prop de cent cinquanta persones reunides al Pavelló moranovenc.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: