Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’acte d’entrega de la Sirga d’ Or 2010 omple el teatre la Llanterna de Móra d’Ebre

7 gener 2011 · Noticies

La Sirga d’Or s’atorga bianualment a aquelles persones i entitats que han treballat pel desenvolupament i promoció de la comarca de la Ribera d’Ebre des de qualsevol àmbit. Fins aquest any l’entrega del premi es lliurava alternativament a una categoria i l’altra, però a partir d’aquet any, es lliuraran les dos sirgues cada edició.

Davant de les 350 persones aplegades al teatre la Llanterna, el president del Centre d’Estudis riberenc, Albert Pujol, va donar la benvinguda als guardonat i a la resta de públic destacant el valor del premi. Per Pujol , “el premi de la Sirga d’Or és quelcom més que un simple guardó. La nostra comarca cada dos anys premia la constància, la feina ben feta i els anys de treball en pro d’una gent i d’una terra que no hi ha dubte que s’ho val. Aquest premi no té cap valor econòmic o material, però en té un més important: el reconeixement d’una societat cap al valors d’una comarca i la seva gent”.

El president del CERE i del Consell Comarcal van ser els encarregats de lliurà els diplomes als finalistes i les sirgues a les guanyadores, en la categoria de Sirga d’Or en la modalitat de persona, i guanyador, en la modalitat d’Entitat.

El president del Consell, Bernat Pellisa, va ser l’encarregat de tancar el parlaments. En la seva intervenció Pellisa va recordar que “ sovint es parlar de la Ribera d’Ebre només per les notícies negatives, de les dificultats del moment. Parlem massa vegades del futur amb una certa frivolitat, sense tenir en compte qui som i d’on venim. Avui el Consell Comarcal, els riberencs i les riberenques, homenatgem la tradició i la manera de ser de la gent de la nostra comarca”. El president va instar a prendre’n exemple i “ tenir present el nostre passat: treball i respecte pel territori. Respecte entès com a manera de viure, aprofitar el riu sense malmetre’l i aprofitar el clima que tenim per valoritzar la nostra pagesia”.

Quico “el Celió”, el Noi i el Mut de Ferreries van tancar l’acte amb una particular xerrada-col•loqui sobre “Lo Misteri de Nadal

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: