Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Pla de Dinamització Cooperativa de la Ribera d’Ebre comença a donar els seus fruïts

30 desembre 2010 · Noticies

. Avui s’ha presentat a la taula de concertació, prevista en el mateix Pla i formada pels representants del món cooperatiu a nivell local, el balanç del les actuacions Pla de Dinamització Territorial d’Economia Cooperativa al llarg d’aquest any que esta a punt de finalitzar. Algunes de les actuacions més destaques que s’han iniciat el 2010 són :

– L’ elaboració de 5 plans estratègics a cooperatives agràries de la comarca del Ribera d’Ebre ( el grup Fruiter de Benissanet, la Cooperativa de Flix, la Cooperativa de la La Palma d’Ebre, la Cooperativa de Tivissa i la Cooperativa de Rasquera.

– Curs d’homologació per als prescriptors del model cooperatiu (assessories de la comarca i personal del Centre d’Empreses “ La Ribera “ de Flix )

– Suport a la creació de l’Associació d’oleïcultors de la Ribera d’Ebre (destacant el fet que tres dels socis fundador són cooperatives agrícoles riberenques)

El conseller d’economia i hisenda, Oscar Bosch, ha estat l’encarregat de presentar el balanç i ha apuntat, de cara a l’any 2011, la voluntat de “ continuar amb algun dels plans estratègics elaborats i posar en marxa algunes de les propostes que inclouen els cincs plans”. En aquest sentit Bosch, ha recordat que el Pla de Dinamització Cooperativa riberenc es pot considera una experiència d’èxit ja que no ha prosperat en totes les comarques on s’ha aplicat.

El conseller comarcal ha subratllat l’aposta de l’ens amb el món cooperatiu, ja que la creació i consolidació d’empreses cooperatives a la Ribera d’Ebre és una de les línies d’actuació estratègiques presentades el passat mes de juliol per tal de dinamitzar l’economia de la comarca. “ La Ribera d’Ebre es va avançar, fins i tot, a la resolució, o sigui a tenir segur el finançament. Vam apostar per això, es va tira endavant l’anualitat del 2010 sense tenir la resolució segura. I el 2011 procurarem tira endavant amb el nostre servei de Dinamització aquelles accions per impulsar el cooperativisme, independentment de que al final surti la resolució, que està en aquest moments pendent” ha assegurat Bosch.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: