Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Èxit de participació en la jornada de formació sobre L’ADICCIÓ A LES NOVES TECNOLÒGIES ENTRE ELS JOVES

11 novembre 2010 · Noticies

Els tècnics dels diferents departaments dels Consell Comarcals de les comarques ebrenques ( i del Priorat ) han compartit un espai de reflexió amb membres del Mossos d’Esquadra i de persones provinents del diferents centres educatius de la comarca.

Enguany l’eix central de la jornada ha estat les addicions de les noves tecnologies entre els joves, especialment, en el casos d’adició al mòbil, els jocs en línea i les xarxes socials. Laura Merino ,psicòloga del centre d’ Átenció I Investigació de sociaddions ( AIS) , ha explicat diferents casos que tracten i algunes de les pautes que cal seguir si es considera que un/a jove presenta senyals d’alarma que poden relacionar-se amb una addició en l’abús de les noves tecnologies, en les seves múltiples pantalles.

Prèviament Montse Perelló, coordinadora de la secretaria de Joventut a les Terres de l’Ebre, ha destacat l’actualitat de la temàtica tractada i ha assenyalat “ que ja hem rebut la demanda per part dels professionals que treballen amb joves de taller sobre les xarxes socials. Entenem doncs que hi ha una preocupació del professionals que tracten amb joves respecte aquesta qüestió”. En el mateix sentit s’ha expressat el president del Consell Comarcal, Bernat Pellisa, “ recordo l’any passat que la jornada es va centrar en la violència filio-parental, un tema del que no ens atrevim gaire a parlar-ne i que des de l’àmbit dels professionals es va agrair que hi hagués un fòrum com aquest”. El president del Consell riberenc ha tancat la seva intervenció tot situant el tema de la jornada dins la setmana de la seguretat informàtica organitzada pel Consell Comarcal i el Cesicat que es celebra, fins demà, a la comarca

Josue Sallent, director del Cesicat ( Centre de Seguretat Informàtica de Catalunya) ha estat l’encarregat de tanca la jornada. Sallent ha recordat alguns consell que cal aplicar alhora de respondre a les preguntes que els més joves puguin fer als pares respecte l’ús d’internet. El director del Cesicat ha instat a fer ús del sentit comú i “ traslladar alguns comportaments de la vida analògica a la vida digital” per evitar conflictes i problemes en l’ús d’internet.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: