Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Setmana de la Seguretat Informàtica a la Ribera d’Ebre

8 novembre 2010 · Noticies

La jornada, organitzada pel Consell Comarcal riberenc i el CESICAT ( Centre de seguretat de la informació de Catalunya), s’emmarca en el projecte Ribera d’Ebre, Territoris digital, pel foment de les Tecnologies de la Informació i la comunicació (TIC). Des d’avui i fins dijous es celebraran diferents xerrades amb treballadors de les administracions locals, empresaris i pares i mares per tal donar-los a conèixer eines per millora la seguretat, ja sigui en el tractament de dades o en les actuacions preventives que s’han de tira endavant per evitar atacs als equips informàtics.

En l’acte presentació de la jornada el president del Consell Comarcal, Bernat Pellisa ha destacat “ el sentit que té organitzar una jornada de seguretat informàtica després de tira endavant el projecte dels Territoris Digitals a la nostra comarca. De les quatre comarques triades per convertir-se en territori pilot per posar a la pràctica aquest projecte els tècnics elogien la Ribera per la tasca feta. Ara doncs és el moment de parlar de seguretat”. Oriol Torroella, responsable jurídic del CESICAT, ha presentat aquest organisme de la Generalitat encarregat de vetlla per la seguretat informàtica a nivell nacional. “ El Centre de Seguretat per la Informació de Catalunya és l’encarregat de posar en marxar el Pla nacional de seguretat TIC, que determinar el CESICAT com a coordinador de les polítiques de seguretat enfocades tant a l’administració com als ciutadans, empreses i entitats vinculades a les TIC. En l’execució del Pla nacional també es contempla la col•laboració amb institucions i entitats com la que hem iniciat amb el consell Comarcal de la Ribera en l’organització d’aquestes jornades” ha afegit Torroella.

El responsable jurídic del Cesicat ha subratllat la rellevància de les polítiques de seguretat informàtica ja que “ no cal oblidar que la seguretat informàtica , a dia d’avui, en l’ús de mitjans i alhora de d’oferir serveis a través del mitjans TIC és clau . Si no podem prestar uns serveis de qualitat i segurs, no aconseguirem ni que l’administració electrònica sigui una realitat i ni que els serveis TIC s’implantin de manera completa entre la ciutadania”.

El cap del departament d’informàtica del Consell Comarcal de la Ribera, Miquel Vila, ha repassat les diferents xerrades que es celebraran fins dijous. Prèviament Vila ha assenyalat els eixos vertebradors de la jornada: “ Es tracta d’una setmana vertebrada en jornades de sensibilització, de difusió i de formació destinada als sectors empresarials, a les administracions i a la ciutadania en general”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: