Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre formalitza el seu suport a la candidatura de les Terres de l’Ebre a convertir-se en Reserva de la Biosfera

29 octubre 2010 · Noticies

La sessió plenària d’ahir va començar amb el jurament al càrrec de consellera de Maria Cecília Turmo, que ocuparà el lloc de Lourdes Pena, per la Federació d’Independents de Catalunya (FIC). Turmo és regidora per la FIC a l’ajuntament de Rasquera.

En el ple també es va aprovar, entre d’altres punts de l’ordre del dia, la moció de suport al candidatura de les Terres de l’Ebre a ser considerada Reserva de la Biosfera per part de l’Unesco. Respecte aquesta qüestió el president de l’ens ha avançat el calendari que comença dimart vinent a Tortosa amb “ la reunió del Consell promotor on l’equip tècnic presentarà tot el cos de la candidatura. Estem en fase de presentar-la a la Generalitat, al departament de Medi ambient. perquè presenti els seu informe favorable i d’allà anirà a Madrid on, al llarg de l’any vinent, esperem que s’aprovi i s’aixequi la candidatura oficial davant la Unesco a París”.

En el torn d’informacions de la presidència, Bernat Pellisa, va avançar la signatura el propera setmana del conveni per la re industrialització de la comarca pel que la Ribera d’Ebre rebrà un 1.200.000 euros per incentivar el sector industrial ( 1 milió destinat a la comprar de terreny industrial al polígon del Molló i 200.000 euros destinats al polígon la Ribera de Flix ). El president del Consell ha especificat el destí del sòl que adquirirà l’ens al polígon moranovenc. Segons Pellisa, “ un dels temes importants que tenim damunt de la taula és la gestió dels residus, més concretament de planta de triatge que es preveu ubicar a la comarca. El milió d’euros es destinarà a la compra de terreny industrial, per si el projecte tira endavant, instal•lar-la al polígon del Molló”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: