Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Una obra centrada en el món de l’art guanya el XXVIII Premi de Narrativa Ribera d’Ebre

26 setembre 2010 · Noticies

Vinebre es va convertir la nit del passat dimecres en la capital de la cultura riberenca amb l’atorgament del XXVIII Premi de Narrativa Ribera d’Ebre. L’acte va ser presidit pel president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet i l’escriptora Maria Barbal, autora de “ Pedra de tartera”.

El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Bernat Pellisa, va ser l’encarregat de lliurà el premi en metàl•lic de 3.000 euros que atorga l’ens comarcal al guanyador. Pellisa va destacar en la seva intervenció el paper de la cultura en el teixit social de la Ribera d’Ebre : “La cultura és un dels actius més importants de la nostra comarca. I la literatura és un dels àmbits de la cultura que té més vitalitat a la Ribera d’Ebre. No només per la nòmina d’escriptors riberencs sinó també pels premis que s’hi organitzen. Si ens centrem en els premis de narrativa de Vinebre, el que ens han fet que en trobéssim avui, podem assenyalar que arriben a al seva vint-i-vuitena edició amb una salut envejable”.

Prèviament, l’alcaldessa de Vinebre, Gemma Carím, va subratllar el paper de la cultura amb una metàfora floral que físicament es podia veure a les taules del sopar: “ Un any més em volgut materialitza en un centre de taula el missatge d’un discurs i immortalitzar-lo en un punt de llibre. En aquest cas, el Premi de Narrativa és l’estímul perquè les lletres no quedin amuntegades i veiem com,fruit d’això, surten les pàgines d’un llibre amb la signatura de l’escriptora que, a la vegada, embolcallen una flor que lluny de la creença que és una flor delicada, la orquídia és forta i resistent, com la cultura. Tot i que, sovint la maltractem perquè creiem que és feble”. L’alcaldessa va tancar la seva intervenció amb “ dos desitjos: que les nostre lletres no quedin amuntegades com a pedres en una la tartera i que els nostre llibres siguin la base de la eterna flor de la cultura”.

En darrer lloc, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, va posar de relleu “ el prestigi del Premi de Narrativa arreu del país esdevenint dos coses: cap endins, un referent d’universalització de Vinebre davant la nostra cultura. També un referent comarcal. I cap enfora, un referent nacional. I això és mèrit d’una continuïtat de les vint-i-vuit edicions precedents”.

L’obra guanyadora, que serà publicada per Cossetània edicions, es titula “ L’ull de Bronze” i, segons el seu l’autor, el mataroní Albert Güell, es una història al voltant del món de l’art protagonitzada pel triangle de relacions que s’estableix entre tres personatges, un dels quals és un escultor. Güell, nascut a Barcelona l’any 1964, treballar en el món editorial, més concretament en serveis vinculats al món del llibre a empreses. Tot i que “ L’ull de bronze” és la primera novel•la per adults, l’escriptor, ja té diverses llibres de literatura juvenil publicats com “ Història d’un paisatge efímer “ publicat per Columna.

A part de l’entrega del premi de Narrativa, la cita d’ahir també va servir per presentar el llibre del guanyador de l’any passat, “La vall del miracle” d’Armando Pericat.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: