Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La primera Festa de la Jota fa ballar 800 persones a Miravet

13 setembre 2010 · Noticies

La primer Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre organitzada per entitats de la comarca amb el suport del Consell Comarcal ha servit per reivindicar el ball tradicional de molts municipis de les comarques ebrenques i que com ha recordat el delegat del govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre , Lluís Salvadó, es tracta “ d’un ball que ja fa 300 anys que es balla al nostre territori”.

Per la seva banda el president del Consell Comarcal, Bernat Pellisa, ha mostrat el seu goig “ per poder assistir a la primera festa de la jota perquè no es res més que el fruit del treball i del suport que el Consell ha donat a la cultura amb la contractació d’una tècnica d’aquest àmbit. Una figura que ha ajudat a vehicular les inquietuds de les associacions de la comarca. En alguns municipis aquesta inquietud ha estat la recuperació de la jota local. Un fet que serveix per retrobar la nostra identitat”. Pellisa ha acabat apuntant el valor de la festa d’avui: “ el Consell viu un dia gran perquè el Consell dona suport a les iniciatives de la societat civil representada, en aquest cas, pels 6 pobles que hi participen i els ajuntament que els han donat suport”.

El president del Consell Comarcal ha recordat que la festa neix amb la voluntat de ser itinerant i la primer trobada s’ha fet ha Miravet ja que és la darrera jota que s’ha recuperat. En aquest sentit, des de l’organització s’han marcat com objectiu recuperar cada any les jotes dels municipis que encara no ho han fet.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: