Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Serra d’Almos homenatja els soldats republicans enterrats al cementiri en fosses comunes

16 maig 2010 · Noticies

Prop d’un centenar de persones han participat en l’acte d’homenatge del Memòrial Democràtic de la Generalitat a les restes del soldats morts durant la Guerra Civil i enterrats en fosses comunes al cementiri de la Serra d’Almos.

De les prop de 180 persones que s’han pogut identificar i que figuren a la placa commemorativa, només s’ha trobat la família d’un d’ells que han participat en l’acte d’avui. La directora del Memorial Democràtic, Maria Jesús Bono, ha recordat que l’acte de dignificació de la fosses te per objectiu donar a conèixer el nom de les persones enterrades i que es converteixin en espais de la memòria “ que serveixin, a part de la dignificació dels soldats, també en un exercici de democràcia de cara a les generacions més joves, en el sentit que aquest espai ha servir per defensar els valors de la pau, la justícia i els drets humans”.

L’acte s’ha tancat amb la ofrena del participants a la placa amb els noms dels soldats enterrats a la Serra d’Almos.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: