Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La VII festa de la Clotxa omple el poble Ginestar

1 març 2010 · Noticies

El nucli urbà del poble de Ginestar va omplir-se de visitants amb la intenció de degustar el plat més tradicional de la Ribera d’Ebre. La festa de la Clotxa dona el tret de sortida de la temporada d’aquest plat que fins el dia 1 de maig també es podrà trobar a les cartes de 17 restaurants de la comarca.

El president del Consell Comarcal, Bernat Pellisa, va mostrar-se satisfet per la consolidació de la Festa de la Clotxa al llarg de les anteriors edicions. Pellisa va avançar que l’any vinent la festa es celebrarà al municipi d’Ascó. El president del consell riberenc va agrair la col•laboració de les entitats i a l’ajuntament de Ginestar en l’organització d’aquest esdeveniment i va recordar la tasca de divulgació dels productes de la comarca que realitzar el Consell Comarcal per tal d’atreure visitants.

L’alcalde del Ginestar, Josep Maria Domènech, va recordar l’origen d’aquest plat, “ la Clotxa era un plat que es menjava al camp, i un tradició que s’està perdent. Per això, la festa serveix per recupera les nostres arrels i és clau per recupera la tradició gastronòmica de la comarca”.

L’acte de presentació també va comptar amb la participació del delegat del govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvador, que va subratllar l’èxit de la clotxa ja que “ els ingredients de la Ribera que la formen fan que no pugui ser altra cosa que un èxit”. El president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luís Mora, va tancar els parlaments de les autoritats en condició de pregoner de la festa. Mora va agrair l’oportunitat de presentar la festa i va recordar la voluntat de la Cambra tortosina, una vegada s’instauri la nova estructura de les vegueries, d’arribar a totes les comarques ebrenques. El president de la Cambra va acabar el pregó instant als riberencs i riberenques ha treballar per donar a conèixer el territori: “ La Ribera d’Ebre és una de les comarques de les Terres l’Ebre amb més atractius culturals, paisatgístics naturals i gastronòmics. Crec que una de les coses que hem de millora amb la gent de les Terres de l’Ebre és la nostra autoestima i la convicció que tenim la sort de viure en un territori privilegiat, que l’hem de defensar tots plegats i que l’hem d’explicar i donar a conèixer amb més fermesa”

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: