Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones de les Terres de l’Ebre, Alícia Gamundi, presenta el circuit contra la violència masclista als agents de la Ribera d’Ebre

1 desembre 2009 · Noticies

El circuit contra la violència masclista s’estructura mitjançant un protocol que inclou una comissió tècnica, amb representació de tots els estaments de les Terres de l’Ebre, i una comissió encarregada de redactar el protocol. Dins la comissió tècnica s’estableix la creació d’unes comissions comarcals, que s’ocuparan de l’atenció en cada una de les quatre comarques ebrenques. Avui s’ha celebrat una jornada de treball en que Alícia Gamundi, la coordinadora de l’Institut Català de les Dones (ICD) a les Terres de l’Ebre, ha presidit la sessió que ha comptat amb la presència dels agents que formaran part del circuit riberenc.

Segons la coordinadora de ICD de les TTEE, “el circuit vol aconseguir que una dona que pateix violència sigui atesa, que hi hagi un circuit perquè estigui acompanyada en tot moment, i que no restí cap actuació per fer, ja sigui arran d’una denúncia als Mossos d’Esquadra o la detecció d’un cas a l’Institut d’Ensenyament Secundari o Centre d’Atenció Primària”. Gamundi ha avançat que el circuit podria entrar en funcionament el proper mes de gener.

La jornada en s’ha centrat en “explicar als agents dels circuit la importància de la creació d’una xarxa de treball conjunt i la necessitat de disposar d’espais per atendre dones que volen informació o poder alleugeri el seu malestar”, tal com ha explicat Laia Rosic, de l’Associació Safareig, especialitzada en temes de violència masclista, i ponent de la jornada.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: