Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La secretaria de Joventut subvenciona el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre amb 110.000 euros per impulsar polítiques de jonventut

19 octubre 2009 · Noticies

La Secretaria de Joventut del Departament d’Acció Social i Ciutadania subvencionarà amb 454.638,62 euros durant els propers dos anys els quatre consells comarcals de les Terres de l’Ebre per impulsar polítiques de joventut al territori. Els convenis que faran efectius aquests ajuts els han signat aquest matí a Tortosa el secretari de Joventut, Eugeni Villalbí, i els quatre presidents comarcals de les Terres de l’Ebre: el del Baix Ebre, Daniel Andreu; el del Montsià, Joan Castor Gonell; el de la Ribera d’Ebre, Bernat Pellissa, i el de la Terra Alta, Àngel Ferràs.

La concessió d’aquests ajuts, que s’han incrementat anualment un 13,93% de mitjana des de l’any 2003, s’emmarca en el procés de desplegament del Pla Nacional de Joventut. Serveixen perquè els municipis més petits i que no disposen de prou recursos puguin desenvolupar les seves pròpies actuacions en matèria de joventut. Part d’aquestes subvencions es destinen a la contractació de tècnics compartits que contribueixen a la creació de llocs de treball en matèria de joventut.

En aquest sentit, els ajuts garantiran que cada comarca disposi d’un Servei Comarcal de Joventut que, sota la direcció d’un responsable, serà l’encarregat de dirigir, dissenyar, coordinar i avaluar els programes recollits al Pla Comarcal de Joventut. Aquests plans, entre d’altres qüestions, recullen tots els programes adreçats als i les joves i s’elaboren atenent a l’especificitat del territori, permeten oferir assessorament i suport tècnic als ajuntaments i promouen l’elaboració de plans locals de joventut.

Una de les novetats dels convenis signats és que passen a ser biennals, i no anuals com fins ara. Això permet donar una major estabilitat als consells comarcals, als ajuntaments i als tècnics que impulsen projectes per a joves. Actualment un 91% dels municipis de les Terres de l’Ebre ja compten amb un pla local de joventut i amb personal de referència per dur a terme aquestes polítiques.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: